Tiiviskurssit ja leirit

Kesäkuu 2021

Laura Rintamäen tiiviskurssit

Rintsikan kesäbuleriaskurssi

Kurssiaika: ma 7. – to 10.6.2021 klo 19.30- 21.00 flamencosali/balettisali
Hinta: 8h/ yht. 140€

Rintsikan perinteinen kesäbulekurssi (vol. luajatietäämonesko) on jälleen täällä! Kevätkauden päättävällä tiiviskurssilla opitaan markkeeraamaan svengaavasti palon luonteen mukaisesti, sekä soittamaan rematet groovaten kuin hirvi. Tutustumme kurssilla buleriaslaulun rakenteeseen ja soittoon, ja viimeisinä päivinä kurssilaiset pääsevät kokeilemaan omien pataitojen rakentamista muusikoiden säestyksellä turvallisissa laboratorio- olosuhteissa ;)! Kurssilla on hikitakuu, tarjolla paljon uusia pataitoja!

Kurssi on suunnattu ylemmälle- ja jatkotasolle (vähintään 2 vuotta tanssineille), aiempaa buleriaskokemusta ei vaadita. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Viuhkasevillanas

Kurssiaika: ma 7. – to 10.6.2021 klo 18.00-19.30 flamencosali/balettisali

Hinta: 6h/ yht. 120€

LRflamencon alemman tason kesäkurssilla päästään nauttimaan iki-ihanasta Sevillanaksesta, tällä kertaa viuhkan kanssa! Jokaisen pesunkestävän flamencon yleissivistykseen kuuluva Sevillanas on usein parin kanssa tanssittava vauhdikas tanssi, jota tanssitaan flamencobileissä ympäri maailman. Kurssilla tutustutaan myös viuhkan käytön perustekniikkaan. Livesäestys.

Kurssi on suunnattu flamencon alkeet hallitseville tanssijoille, myös Sevillanas-kertaajat ovat kurssille lämpimästi tervetulleita. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Elina Robinsonin tiiviskurssit

Bata de cola – perustekniikkaa aloittelijoille

Ma 7. – to 10.6.2021 klo 17.00-18.15 flamencosali/balettisali
Hinta 90 €

Kurssi soveltuu tanssijoille, jotka eivät ole tanssineet bata de cola -hameella aiemmin. Jos et omista omaa hametta, ilmoita siitä opettajalle. 
Ilmoittautuminen

Bata de cola -kurssi / koreografia Alegrías

Ma 7. – to 10.6.2021 klo 18.15-20.15 flamencosali/balettisali
Hinta 140 €

Kurssilla treenataan Bata de cola -laahushameen tekniikkaa monipuolisesti erilaisten harjoitusten ja sarjojen avulla. Lisäksi työstämme kurssilla Alegrias koreografiaa. Kurssilla säestämässä laulaja Anna Murtola ja kitaristi Juho Koskimies.
Ilmoittautuminen

Tangoskurssit kahdelle tasolle

Ma 14. – to 17.6.2021
Klo 17.00-18.30 perustaso
Klo 18.30-20.00 jatkotaso / edistyneet 
Paikka: flamencosali/balettisali

Hinta 120 €

Kurssilla tanssitaan por tangos tanssin ja laulun säestyksellä. Tutustutaan erilaisiin tangos letroihin ja niiden rakenteisiin sekä opetellaan lyhyitä koreografia pätkiä. Lämmittelynä tehdään tekniikkatreeniä. Tanssin iloa ja meininkiä luvassa! Kurssilla säestämässä laulaja Anna Murtola ja kitaristi Juho Koskimies.
Ilmoittautuminen

Yhteishinta kahdelle kurssille:
Tangos ja bata-alkeet 190 €
Tangos ja bata 230 €

Elokuu 2021

Marja Rautakorven tiiviskurssit

Marja Rautakorven flamencotanssin tiiviskurssit järjestetään Helsingissä elokuussa 2021 kahdelle tasolle, jatkotasolle ja edistyneille. Molemmille tasoille on tarjolla kaksi erillistä kurssikokonaisuutta, joiden kantavina teemoina ovat flamencotanssijan muusikkous sekä vuorovaikutus flamencotanssijan työssä.

Flamencotanssijan muusikkous

Kurssien teemana on flamencotanssijan muusikkous. Kursseilla syvennytään liikkeen rytmiin ja melodisuuteen. Lähtökohtana on ajatus, ettei ole liikettä ilman ääntä eikä ääntä ilman liikettä. Pelataan annetun liikemateriaalin fraseerauksella ja havainnoidaan sen vaikutuksia tanssin dynamiikkaan ja kirkkauteen. Etsitään keinoja tunnistaa annetusta materiaalista olennaisin ja mahdollisuuksia varioida sitä osaksi omaa persoonallista ilmaisua. Kurssien säestäjänä toimii lyömäsoittaja Pauliina Kauppila.

Jatkotaso
Ma 2. – ke 4.8.2021 klo 17.00-19.00 flamencosali

Edistyneet:
Ma 2. – ke 4.8.2021 klo 19.00-21.00 flamencosali

Vuorovaikutus flamencotanssijan työssä

Kursseilla huomio suunnataan vuorovaikutukseen flamencotanssijan työssä. Syvennytään kysymyksiin, mihin kaikkeen tanssija on vuorovaikutuksessa ja miten antaa tai ottaa tilaa tanssijana. Harjoitellaan annetun liikemateriaalin soveltamista ja erilaisiin tilanteisiin reagoimista materiaalin pohjalta. Herkistytään aistimiselle ja kuuntelemiselle ja sitä kautta rakennetaan luottoa itseen ja jokaisen omaan tapaan olla läsnä hetkessä. Kurssien säestäjinä toimivat flamencolaulaja Anna Murtola sekä basisti Dile Kolanen.

Jatkotaso:
Ma 9. – ke 11.8.2021 klo 17.00-19.00 flamencosali

Edistyneet:
Ma 9. – ke 11.8.2021 klo 19.00-21.00 flamencosali

Hinta: 129 € / kurssi

Kohderyhmä:
Tiiviskurssit järjestetään kahdelle tasolle, jatkotasolle ja edistyneille. Osallistua voivat sekä nuoret että aikuiset flamencon harrastajat. Jatkotaso on suunnattu flamencon perusteet hyvin hallitseville muutaman vuoden flamencotanssia harrastaneille. Etenemistahti on rauhallinen ja liikemateriaali omaksuttavissa viikonlopun aikana. Edistyneiden tasolla liikemateriaali on tanssijaa haastavaa niin rytmisesti kuin teknisesti, joten osallistujilta edellytetään useamman vuoden harrastuneisuutta flamencotanssissa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen flamencokurssit@gmail.com
Ilmoittautuminen on sitova, mutta sairastapauksissa toki mahdollista perua. Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti voimassa olevien koronasuositusten mukaisesti. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäohjeet turvallisesta osallistumisesta ja kurssimaksusta saat ilmoittautumisesi yhteydessä. Mikäli jotain kysyttävää ilmenee, olethan yhteydessä e.m. sähköpostiin.

Marja Rautakorpi on flamencotanssija ja tanssinopettaja, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin liikkeellisesti kuin musiikillisesti. Hän on opettanut flamencoa eri puolilla Suomea niin aikuisille, nuorille kuin lapsille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa. Marja valmistui tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Flamencopedagogiikkaa hän opiskeli opintojensa aikana vaihto-opiskelijana Madridissa María de Ávila -konservatoriossa pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayón. Tällä hetkellä hän opiskelee tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.