Tiiviskurssit ja leirit

Toukokuu 2023

Fiesta Flamencan kesäkurssit toukokuussa 2023

Ma 29. – ke 31.5.2023
* klo 17-18.30 Tutustu flamencoon-minikurssi uusille aloittelijoille: käsiä, taputuksia, koputuksia ja pieni koreografia!

4,5 x 60 min/ kurssi, hinta 85 euroa.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot ole@fiestaflamenca.fi tai 045 – 638 9221, Marianna Stråhlmann.

Kesäkuu 2023

Flamencon alkeiskurssi 5.-8.6.2023

Kiehtovaa liikettä, vahvaa ilmaisua ja mielenkiintoisia rytmejä! Niistä on flamencon alkeet tehty. Alkeiskurssilla tutustutaan flamencon liikekieleen ja koputuksiin, opetellaan kaksi erilaista taputustekniikaa, harjoitellaan neljään laskettavaa rytmiä ja samaan rytmiin perustuvaa koreografiaa, tangosta.

Kurssi alkaa alkeista, joten se on tarkoitettu kaikille niille, joita flamenco kiinnostaa, riippumatta aiemmasta tanssitaustasta. Voit tulla mukaan myös, jos olet jo joskus tanssinut flamencoa ja nyt tekee mielesi palata takaisin kokeilemaan, miltä se kehossa ja mielessä tuntuikaan.

Kurssiaikataulu:
Ma 5.6. – to 8.6. klo 17.30-18.45
Hinta: 95 €
Balettisali
Opettaja: Laura Vilhonen

Ilmoittautumiset: info@helsingintanssikeskus.fi

Rintsikan kesäbule- ja batakurssit 5.-8.6-2023

Buleriaspataitoja, palmasta ja hikeä ylemmälle ja jatkotasolle!

Rintsikan perinteinen kesäbulekurssi ei jätä ketään kylmäksi! Buletiivarilla llamadoidaan, rematoidaan, markkeerataan, hypitään ja jaleoidaan niin että tukka tutisee! Kurssilla tutustutaan buleriaksen peruselementteihin ja pataitojen rakenteisiin, mutta edistyneimmille tanssijoille on tarjolla myös haasteita. Buletiivarin tavoitteena on paitsi oppia ymmärtämään pataitojen rakenteita, ennen kaikkea naaaauttia bulemeiningistä! Tomatomatomaaa!

Kurssi on suunnattu ylemmälle- ja jatkotasolle (vähintään 2 vuotta tanssineille)

5.- 8.6.2023 klo 19.00-21.00, Flamencosali

Hinta:150e (8h)

Tunnilla kitara- ja laulusäestys!

Kursseilla on paikkoja rajoitetusti, kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset: laura.lrflamenco@gmail.com

Batan perustekniikkaa ja naisellista koreografiaa jatkotasoille ja edistyneille!

Tervetuloa tanssimaan kesäisen naisellista bata de cola- koreografiaa LRflamencon kesäkurssille! Tunneilla tutustutaan batankäytön perusteisiin monipuolisilla harjoitteilla, ja tehdään keinuvan naidellinen Quajiraskoreografia. Tevetuloa nauttimaan! 

5.- 8.6.23 klo 17.00-19.00, Helsingin Tanssikeskus, Flamencosali

Hinta:150e (8h)

Tunnilla kitara- ja laulusäestys!

Kurssi on suunnattu ylemmälle- ja jatkotasolle (vähintään 2 vuotta tanssineille)

Ilmoittautumiset: laura.lrflamenco@gmail.com

La Zíngaran & David Manzanon kesäkurssit 9.-11.6.2023

La Zíngaran & David Manzanon kesäkurssit!
 
Tervetuloa nauttimaan iloisista kesäkursseista Katin ja Davidin johdolla!
Kati Vyyryläinen (La Zíngara esp.) on tehnyt töitä Sevillassa jo parinkymmenen vuoden ajan, erityisesti tablaoissa eli perinteisen flamencon parissa.
Kurssit keskittyvätkin mahdollisimman ”flamencoon” tapaan tanssia, joka perustuu voimakkaan energiseen ja selkeään liikekieleen, mielenkiintoisiin yksityiskohtiin ja valmiuteen reagoida spontaanisti lauluun ja kitaraan.
 
 Tablao -tyyli eli ”flamenco puro” opettaa tapoja kommunikoida laulajan ja kitaristin kanssa, ja perustuu perinteisen flamencon koodeihin ja kieleen. Kirjoittamattomat säännöt auttavat improvisoimamaan. Persoonallisuus ja yllätykset ovat yhtä tärkeitä kuin sääntöjen kunnioittaminen.
Kursseilla tehdään koreografiat, mutta opetetaan soveltamaan niitä muuttuviin letroihin ja musiikkiin. 
 
ZAMBRA-kurssi
9.6. klo 17.30-19 
10-11.6 klo 17 – 18.30 
(85 min/päivä)
 
Tanssimme mehukasta ja maanläheistä zambraa jossa myös itämaisia vaikutteita. Granadan mustalaisten voima ja ”guasa” on läsnä liikemateriaalissa ja keskitymme vartalon painoon, sähäkkyyteen ja tyylilajille ominaisiin yksityiskohtiin.
Teemme sekä rytmistä että vapaarytmistä zambraa ja myös Granadan tangosta. Kurssilla Davidin live-kitara ja laulu.
Sopii sekatasolle (alkeisjatko-jatko-keski.)
BULERIAS -kurssi
9.6.  klo 19-20.30
10-11.6. klo 18.30-20
(85 min/päivä)
 
Keskitymme joka päivä yhteen variaatioon; Jerezin, Utreran ja Cadizin buleriaan. Opimme millaista liikemateraalia, konseptia ja rytmiikkaa käytämme eri variaatioiden letroissa. 
Kivan ja hyödyllisen materiaalin lisäksi tarkoituksena on siis opetettaa kuinka toimia erilaisten letrojen kohdalla eli kuinka tanssia ja käyttää materiaalia eri tilanteissa. Lisäksi monia vinkkejä ja konsepteja/liikkeitä/askeleita joita jokaisella flamencolla pitäisi olla takataskussa yllättävien tilanteiden varalle. Kurssilla Davidin live-kitara ja laulu. 
Sopii sekatasolle (alkeisjatko-jatko-keski- edistyneet).
 
Tervetuloa nautiskelemaan ja oppimaan!
Pidetään hauskaa ja hyvä meininki tunneilla!
 
Kaikki ilmottautuneet pääsevät halutessaan kurssikohtaiseen WhatsApp-ryhmään, jonne lähetämme kaikkea kivaa flamencoon, kurssiin ja paloon liittyen.
 
Hinta 140 €* kurssi, jos osallistut kummallekkin, toisesta 40 € alennus (*). Huhtikuun loppuun mennessä ilmottautuneille SUPERPELLIZCO ALENNUS 125 €.
 
Lisäinfo ja ilmottautumiset: zingarabailaora@gmail.com tai WhatsApp 00 34 640 235 335/ Kati
 
Sairastapauksissa maksun saa takaisin lääkärintodistusta vastaan.

Fiesta Flamencan kesäkurssit kesäkuussa 2023

Ma-ke 12.-14.6.
* klo 18-19.30 Tutustu flamencoon-minikurssi uusille aloittelijoille: käsiä, taputuksia, koputuksia ja pieni koreografia!
* klo 19.30-21 fandangos huivilla – sinulle, jolla on vähintään keskitason perustekniikka, mutta huivinkäytössä voit olla aloittelija tai kertaaja
 
Ma-ke 19.-21.6.:

* klo 18-19.30 sevillanas viuhkalla – kurssi sinulle, jolla on sevillanas suhteellisen hyvässä muistissa

* klo 19.30-21 tekniikka, keskitaso: monipuolisia sarjoja, joissa käsiä, piruetteja, koputuksia ja taputuksia

 
4,5 x 60 min/ kurssi, hinta 85 euroa.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot ole@fiestaflamenca.fi tai 045 – 638 9221, Marianna Stråhlmann.

Maija Lepistön kesäkurssit 12.-16.6.2023

Maija opettaa taas pitkän tauon jälkeen Suomessa!
Maija pitää kesäkuussa Helsingissä kaksi tiiviskurssia, jotka on molemmat suunnattu keskitasolle ja edistyneille. Huivikurssi painottuu huivinhallinnan lisäksi vartalotekniikkaan ja -ilmaisuun, tangoskurssi puolestaan musiikkiin, rytmiikkaan ja jalkatyöhön. Kurssit täydentävät toisiaan ja Maija tarjoaa molemmille kursseille osallistuville toisen kurssin puoleen hintaan!
 
Mantón
12.-16.6. klo 17-18.30
Mantón-kurssilla tehdään lyyrinen, mutta teknisesti haastava huivikoreografia nauhamusiikkiin. Kurssi sopii kaikille, joilla on ennestään kokemusta huivin käsittelystä. Tunnilla ei tehdä jalkatyötä eikä tarvita flamencokenkiä. Painopiste on huivin käsittelyn lisäksi ylävartalon käytössä: selkä, kyljet, lavat, hartiat, käsivarret, kaula, rintakehä ja katseen suuntaus saavat erityistä huomiota. Haemme liikkeeseen samanaikaista voimaa ja pehmeyttä eri lihasryhmiä aktivoimalla ja harjoittelemme koreogafian ohella myös teknisiä keinoja vartalolla ilmaisuun.
 
Tangos con cante
12.-16.6. klo 18.30-20
Tangostiiviskurssilla rakennetaan koreografiaa lauluun. Pääpaino on tanssin musikaalisuudessa ja lauluun tanssimisessa, tiukkaa mutta leikkisää jalkatyötä unohtamatta. Maija huomioi eri tasoiset tanssijat varioimalla koputuksia tarpeen mukaan kahdeksi versioksi. Tällä kesätiivarilla pidetään hauskaa porukalla! Laulajana vierailee Taija Robalta ja kitaristina Joonas Widenius.
 
“Hyvän opettajan tunnistaa siitä, että hän kohtelee oppilaitaan yksilöinä, pystyy tarjoamaan jokaiselle haasteita, luo turvallisen ilmapiirin uusien asioiden kokeilulle ja ennen kaikkea onnistuu motivoimaan oppilaansa itse ottamaan vastuuta oppimisestaan. Tämän koen toteutuneen Maijan tunneilla.” Marja Rautakorpi
 
Kurssipaikka:
Flamencosali
Hinnat:
Yksi kurssi 220€ (sis.alv)
Molemmat kurssit yhteensä 330€ (sis.alv)
Early bird: 10% alennus ennen huhtikuun loppua ilmoittautuneille!
Kyselyt ja ilmoittautumiset info@maijalepisto.com.
Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa kurssin maksuun. Maksu palautetaan lääkärintodistuksella 5€ käsittelymaksua lukuunottamatta.