Tiiviskurssit ja leirit

Toukokuu 2022

Marja Rautakorven tiiviskurssi jälleen Helsingissä toukokuussa 2022!

Kurssin pääteemana on rytmi – ehkä flamencotanssin keskeisin elementti, johon pureudumme eri näkökulmista. Pysähdymme kuuntelemaan, millaista rytmiä havaitsemme ympärillämme ja miten asetumme osaksi sitä. Tutkimme, miten flamencolle tyypilliset rytmiset fraasit ja osat (esim. llamada, escobilla, remate) eroavat luonteeltaan toisistaan ja millaista materiaalia ne vaativat toteutuakseen. Sivuamme myös, miten rytmin svengi rakentuu ja mikä siinä niin mehevästi koukuttaa. Työskentelemme sekä annetun liikemateriaalin että improvisaation parissa. Kurssin säestäjänä toimii lyömäsoittaja Pauliina Kauppila.
 
Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille jatkotason tanssijoille. Osallistujilta edellytetään useamman vuoden harrastuneisuutta flamencotanssissa sekä kiinnostusta syventyä kurssin teemoihin yhdessä kokeillen ja pohtien.
 
Aikataulu:
pe 13.5.2022 klo 18-20
la 14.5.2022 klo 11-13
su 15.5.2022 klo 11-13
 
Paikka: Flamencosali
 
Hinta: 129€ / kurssi
 
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: flamencokurssit@gmail.com
 
Marja Rautakorpi on flamencotanssija ja tanssinopettaja, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin liikkeellisesti kuin musiikillisesti. Hän on opettanut flamencoa eri puolilla Suomea niin aikuisille, nuorille kuin lapsille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa. Marja valmistui tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Flamencopedagogiikkaa hän opiskeli opintojensa aikana vaihto-opiskelijana Madridissa María de Ávila -konservatoriossa pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayón. Tällä hetkellä hän viimeistelee tanssinopettajan maisteriopintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Kesäkuu 2022

Laura Rintamäen kesäkurssi 6.-9.6.2022

Rintsikan perinteinen kesäbulekurssi on täällä!

BULERIASPATAITOJA, PALMASTA JA HIKEÄ YLEMMÄLLE JA JATKOTASOLLE 

Rintsikan perinteinen kesäbulekurssi ei jätä ketään kylmäksi! Buletiivarilla llamadoidaan, rematoidaan, markkeerataan, hypitään ja jaleoidaan niin että tukka tutisee! Kurssilla tutustutaan buleriaksen peruselementteihin ja pataitojen rakenteisiin, mutta edistyneimmille tanssijoille on tarjolla myös haasteita. Buletiivarin tavoitteena on paitsi oppia ymmärtämään pataitojen rakenteita, ennen kaikkea naaaauttia bulemeiningistä! Tomatomatomaaa!

Kurssi on suunnattu ylemmälle- ja jatkotasolle (vähintään 2 vuotta tanssineille)

6.- 9.6.2022 klo 19-21 Flamencosali
Hinta:150e (8h)

Tunnilla kitara- ja laulusäestys!

Ilmoittautudu tästä. Kursseilla on paikkoja rajoitetusti, kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Elina Robinssonin kesäkurssit 6.-19.6.2022

Bata de Cola-kurssi

Ma-to 6.-9.6.2022 klo 17-19

Kurssilla treenataan Bata de cola -laahushameen tekniikkaa monipuolisesti erilaisten harjoitusten ja sarjojen avulla. Lisäksi työstämme kurssilla Peteneras koreografiaa. Kurssilla säestämässä laulaja Anna Murtola ja kitaristi Juho Koskimies.

Hinta: 150€

Bulerias-kurssit kahdelle tasolle

Ma-To 16.-19.6.2022

klo 17.00-18.30 nopeammin etenevä kurssi
klo 18.30-20.00 rauhallinen 

Kurssilla tanssitaan por bulerias tanssin ja laulun säestyksellä. Tutustutaan erilaisiin bulerias letroihin ja niiden rakenteisiin sekä opetellaan lyhyitä koreografia pätkiä. Tutustutaan myös improvisaation periaatteisiin. Lämmittelynä tehdään tekniikkatreeniä. Tanssin iloa ja meininkiä luvassa! Kurssilla säestämässä laulaja Anna Murtola ja kitaristi Juho Koskimies.

Hinta: 120€

Yhteishinta kahdelle kurssille:
Bulerias + Bata 240€ 

Ilmoittaudu tästä!

Erika Alajärven kesäkuun kurssi 18.-19.6.2022

Kesäkurssien aiheina on kaksi hyvin erilaista tanssia: maanläheinen ja verevä zorongo gitano sekä lyyrinen, bata de colalla tanssittavaksi tehty sevillanas. Tule nautiskelemaan erilaisista tyyleistä, airesta, ja liikkeestä.

Zorongo gitano klo 11.00-12.30

Federico Garcia Lorcan pelastama ja vuonna 1931 Canciones populares españolas -levyllä, laulussa La Argentinita, tunnetuksi tekemä Zorongo oli suosittu tanssi 1700-luvulla. Se pohjaa mahdollisesti la zarabandaan ja el zaradilloon.

Kyseessä on pikemminkin flamencoistunut laulelma kuin varsinaisesti tyylilaji. Toisinaan Lorcan kokoamista andalusialaisista lauluista käytetään nimiä lorqeñas tai lorquinianas.

Sevillanas ja bata de cola klo 12.30-14.00

Kurssimateriaali tarjoaa monipuolista tanssillista harjoitusta bata de cola -hameen käytössä ilman paineita monimutkaisen koreografian hallitsemisesta, sillä koreografia seurailee perinteistä sevillanaskoreografiaa muutamin variaatioin.

Kurssipaikka: Flamencosali

Kurssien hinnat: yksi kurssi 60€, molemmat kurssit 100€

Ilmoittaudu: info@hierbabuena.fi

www.hierbabuena.fi