Tiiviskurssit ja leirit

Koronasta johtuvat muutokset

Koronarajoitusten takia tuntiajoissa saattaa olla muutoksia. Informaatiota muutoksista saat omalta opettajaltasi.

Huhti-toukokuu 2021

Marja Rautakorven tiiviskurssit flamencotanssijoille Helsingissä keväällä 2021!

Marja Rautakorven tiiviskurssit järjestetään Helsingissä huhti-toukokuussa kahdelle tasolle, jatkotasolle ja edistyneille. Molemmille tasoille on tarjolla kaksi kurssia kahtena eri viikonloppuna. Kantavina teemoina ovat flamencotanssijan muusikkous sekä vuorovaikutus flamencotanssijan työssä. (kuva Matti Sten)

HUHTIKUU: FLAMENCOTANSSIJAN MUUSIKKOUS

Huhtikuun tiiviskurssien teemana on flamencotanssijan muusikkous. Kursseilla syvennytään liikkeen rytmiin ja melodisuuteen. Lähtökohtana on ajatus, ettei ole liikettä ilman ääntä eikä ääntä ilman liikettä. Pelataan annetun liikemateriaalin fraseerauksella ja havainnoidaan sen vaikutuksia tanssin dynamiikkaan ja kirkkauteen. Etsitään keinoja tunnistaa annetusta materiaalista olennaisin ja mahdollisuuksia varioida sitä osaksi omaa persoonallista ilmaisua. Kursseilla säestäjänä toimii lyömäsoittaja Pauliina Kauppila. 

Jatkotaso:

pe 23.4. klo 17-19
la 24.4. klo 11-13
su 25.4. klo 11-13

Edistyneet:

pe 23.4. klo 19-21
la 24.4. klo 13-15
su 25.4. klo 13-15

TOUKOKUU: VUOROVAIKUTUS FLAMENCOTANSSIJAN TYÖSSÄ

Toukokuussa huomio suunnataan vuorovaikutukseen flamencotanssijan työssä. Syvennytään kysymyksiin, mihin kaikkeen tanssija on vuorovaikutuksessa ja miten antaa tai ottaa tilaa tanssijana. Harjoitellaan annetun liikemateriaalin soveltamista ja erilaisiin tilanteisiin reagoimista materiaalin pohjalta. Herkistytään aistimiselle ja kuuntelemiselle ja sitä kautta rakennetaan luottoa itseen ja jokaisen omaan tapaan olla läsnä hetkessä. Kursseilla säestäjinä ovat flamencolaulaja Anna Murtola sekä basisti Dile Kolanen.

Jatkotaso:

pe 14.5. klo 17-19
la 15.5. klo 11-13
su 16.5. klo 10-12

Edistyneet:

pe 14.5. klo 19-21
la 15.5. klo 13-15
su 16.5. klo 12-14

KOHDERYHMÄ:

Tiiviskurssit järjestetään kahdelle tasolle, jatkotasolle ja edistyneille. Osallistua voivat sekä nuoret että aikuiset flamencon harrastajat. Jatkotaso on suunnattu flamencon perusteet hyvin hallitseville muutaman vuoden flamencotanssia harrastaneille. Etenemistahti on rauhallinen ja liikemateriaali omaksuttavissa viikonlopun aikana. Edistyneiden tasolla liikemateriaali on tanssijaa haastavaa niin rytmisesti kuin teknisesti, joten osallistujilta edellytetään useamman vuoden harrastuneisuutta flamencotanssissa.

HINTA:

129€ / kurssi

PAIKKA: flamencosali

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen flamencokurssit@gmail.com

Ilmoittautuminen on sitova, mutta sairastapauksissa toki mahdollista perua. 

Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti voimassa olevien koronasuositusten mukaisesti. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäohjeet turvallisesta osallistumisesta ja kurssimaksusta saat ilmoittautumisesi yhteydessä. Mikäli jotain kysyttävää ilmenee, olethan yhteydessä e.m. sähköpostiin!

OPETTAJASTA:

Marja Rautakorpi on flamencotanssija ja tanssinopettaja, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin liikkeellisesti kuin musiikillisesti. Hän on opettanut flamencoa eri puolilla Suomea niin aikuisille, nuorille kuin lapsille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa.

Marja valmistui tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Flamencopedagogiikkaa hän opiskeli opintojensa aikana vaihto-opiskelijana Madridissa María de Ávila -konservatoriossa pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayón. Tällä hetkellä hän opiskelee tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Maija Lepistön viikonlopputiivari huhtikuussa

¡Ritmo y soniquete!

Maija Lepistö pitää huhtikuussa viikonlopputiivarin Helsingissä
la 10.- su 11.4.2021 klo 12-14
 
Tervetuloa mukaan leikkimään yhdessä rytmeillä!
 
Kurssilla opiskellaan koputuspainotteinen minikoreografia por bulerías sekä sen säestys kuvioiduin palmaksin. Jakaudumme ryhmiin joissa tanssitaan kumpaakin osuutta vuorotellen toisiamme säestäen. Kokonaisuudesta tulee vuorovaikutuksessa toteutettu rytmileikki, jonka pulssia muuttelemalla saamme aikaan erilaisia tunnelmia ja äänimaisemia.
 
Kurssilla edetään aika tiukkaan tahtiin, sopii ylemmälle keskitasolle ja edistyneille.
 
Hinta 95,00 €
Paikka flamencosali
 
Kurssille otetaan enintään 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä, varaa paikkasi pian. Sitovat ilmoittautumiset ja lisätiedot info(at)maijalepisto.com