Ihmiset

Rodrigo González

Rodrigo González on Meksikolainen tanssija, joka on aloittanut uransa klassisella baletilla ja modernilla tanssilla. 12 vuotta sitten hän aloitti flamenco opiskelun ja paneutunut siihen sittemmin intensiivisesti. Hän mainitsee tärkeimmäksi opettajakseen Madridilaisen Miguel Cañaksen, mutta saanut sen jälkeen opiskella myös muiden upeiden tanssijoiden ja muusikoiden kanssa, kuten Angel Rojas, Nino de los Reyes, Alfonso Losa, Familia Farruco, Manuel Reyes, Javier Latorre, Agustín de Cantarote, Paco Navarro, Ramon Maronier, Talegon de Córdoba. Rodrigo on opettanut flamencoa Suomessa vuodesta 2010.

Rodrigo on opiskellut musiikkia pienestä pitäen ja ymmärtää, että flamencoa tanssiessa tietyt musiikilliset elementit on tunnistettava. Niinpä hän lähestyy myös opettaessaan flamencoa musiikin kautta. Hän haluaa tunnilla luoda vahvan siteen oppilaidensa välille ja lisätä heidän itsevarmuuttaan suhteessaan tanssiin. Rodrigo on opettajana sekä kannustava että haastava.

Lisää tietoa Rodrigosta

Rodrigon tunnit

Tiina Murtola

Tiina Murtola on irlantilaisen tanssin opettaja ja lajissa aktiivisesti kilpaileva tanssija.  Hän on opiskellut lajia huippuopettajien johdolla niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa, tanssien ja opettaen nykyään Tereza Bernardován (TCRG) alaisuudessa. Tiina on suorittanut CLRG:n (lajin suurin kattojärjestö) irlantilaisen tanssin diplomin ja jatkaa kouluttautumistaan mm. järjestön Euroopan jaoston opettajakoulutusseminaareissa. Hän opettaa irlantilaista tanssia nuorille ja aikuisille alkeisjatkotasosta open champion -tanssijoihin asti. Opettajana Tiina on tiukka erityisesti tekniikan suhteen, mutta kannustaa jokaista oppilasta löytämään tanssin omasta kehostaan.

Lisää tietoa Tiinasta

Tiinan tunnit

Anna-Mari Peltonen

Anna-Mari Peltonen on ammatiltaan musiikkipedagogi ja pianisti, päätyönään hän toimii pianonsoiton viranhaltijana Porvoonseudun musiikkiopistossa. Mukaansa tempaissut pilates-innostus vei aktiivisen harrastajan lopulta myös Somatic Pilates -ohjaajakoulutukseen. Päätös oli yksi elämän parhaista: pilates soveltuu kehonhallinnan ohjenuoraksi niin musiikkipedagogin työssä kuin arjessakin.
Hallitun liikkeen harjoittaminen tuo sekä voimaa, notkeutta että hyvän olon.
 
 
 

Anne Riikola-Sarkkila

Anne Riikola-Sarkkila on opiskellut flamencoa Suomessa ja Espanjassa useiden eri flamencotaiteilijoiden johdolla yli 23 vuotta sekä opettanut flamencotanssia pääkaupunkiseudulla vuosituhannen vaihteesta lähtien. Anne tekee yhteistyötä useiden alan suomalaisten toimijoiden kanssa tanssijana, koreografina, palmerana ja tuottajana. Hänen uusin tuotantonsa Caras del Flamenco – flamencon monet kasvot tutkii flamencon moninaisuutta.
Anne tarjoaa tanssinopetus- ja esiintymispalveluja oman yrityksensä Vueltan kautta. Hän on koulutukseltaan erityisopettaja ja hänen intohimonaan on tutkia ja työstää erityisesti flamencotanssin pedagogiikkaa.
 
 

Laura Rintamäki

Helsinkiläinen flamencotanssija Laura Rintamäki aloitti flamenco- opetusuransa Helsingin Tanssiopistossa vuonna 2010. Tämän jälkeen Laura on opettanut flamencoryhmiä lapsista edistyneisiin paitsi Helsingissä, ympäri Suomea. Flamencotunneillaan Laura korostaa musikaalisuutta, ja flamencolle tyypillisen liikekielen ja vartalonhallinnan löytämisen tärkeyttä. Tuntien koreografinen työskentely keskittyy flamencomusiikin ja –tanssin rakenteiden ymmärtämiseen sekä ilmaisuvoiman löytymiseen. Opetusuransa ohessa Laura on esiintynyt tanssijana erilaisissa kokoonpanoissa, joista viimeisimpänä Aleksanterin teatterissa keväällä 2018 madridilaisen Compañia Alfonso Losan teoksessa Origen Errante.

Lisää tietoa Laurasta

Lauran tunnit

Noora Rintamäki

Noora Rintamäki on aloittanut tanssiopinnot nelivuotiaana klassisella baletilla ja modernilla tanssilla. Klassinen baletti oli hänen opintojensa pääaine siihen asti, kunnes hän siirtyi tanssimaan flamencoa vuonna 2004. Nooran opettajia ovat olleet mm. Manuel Liñan, Rafaela Carrasco ja María Juncal. Flamencotanssin opettajana Noora on ollut mm. Helsingin Tanssiopistosta ja Lappeenrannan Tanssiopistosta, mutta toiminut myös tanssijana useissa Laura Vilhosen tanssiteoksissa sekä korpstanssijana että solistina.

Tanssiopintojen lisäksi Noora on opiskellut kemian tekniikkaa Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa pedagogiikkaa.

Nooran tunnit lapsille, nuorille ja teineille alkavat keväällä 2020.

Elina Robinson

Elina Robinson on flamencotanssija, koreografi ja pedagogi. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä Suomessa että Espanjassa alansa huippujen johdolla ja kouluttautuu säännöllisesti mm. Madridin Amor de Dios -akatemiassa. Hän opettaa flamencotanssia lapsille, nuorille, senioreille sekä aikuisille perustasosta edistyneisiin. Opetuksessaan Elina korostaa flamencotanssin tekniikan hallitsemisen lisäksi tanssin iloa sekä oman ilmaisun löytämistä. Lasten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan leikkien ja lorujen avulla. Robinson on toiminut koreografina mm. flamencoteoksissa “Imperfecto”, “Flamenco Visions” ja “El Fuerte”. Hän on myös kansainvälisen Imperfecto-kollektiivin perustaja. Ryhmä edustaa uudenlaista urbaania flamencotaidetta, joka yhdistelee eri taiteenlajeja sekä tekniikoita.

Lisää tietoa Elinasta

Elinan tunnit

Juho Suominen

Juho Suominen on sekä tanssija että muusikko. Hän on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta 2016 ja toimi tanssijana Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmässä parin vuoden ajan. Musiikki tuntuu silti omimmalta. ”Juhon päässä soi”, sanotaan, sillä Juho säveltää paljon. Hänen sävellysgenrensä on laaja, klassisesta musiikista progeen ja hänelle vahvimpaan musiikin lajiin, jazziin. Juhon ykkösprojekti on hänen ja Benjamin Kolasen perustama jazzkvartetti BAK, mutta hän on tehnyt musiikkia ja äänimaailmaa myös muille musiikintekijöille ja erilaisiin tanssiteoksiin.

Helsingin Tanssikeskuksen yksi huoneista on studio, joka on oikeasti sekä studio, että pieni harjoitussali tanssijoille. Juho toimii keskuksessa säveltäjänä, miksaajana ja äänimiehenä.

Lisää tietoa Juhosta

Arja Tervo

Arja Tervolla on takanaan täysi ammattitanssijan ura Suomen Kansallisbaletissa. Jo tanssijauransa aikana Arja aloitti baletinopetuksen, tuolloin eri tanssikouluissa ja ammattilaisille lähinnä tiiviskurssein. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista, Arja on jatkanut päätoimisesti baletinopetusta, toiminut Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina/koulutussuunnittelijana ja luonut mm. kaksi koko illan balettikoreografiaa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä (Lappenrannan kaupunginteatteri, Alminsali) sekä Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina (Lappeenrannan kaupunginteatteri). Baletinopetuksen lisäksi Arja on kouluttautunut pilatesohjaajaksi. Tanssin kentällä Arja on toiminut pitkään mm. valtakunnallisen Balettipedagogit ry:n puheenjohtajana, ollen luomassa valtakunnallista balettikilpailua sekä baletinopettajille järjestettäviä säännöllisiä koulutus- ja kurssitapahtumia.

Lisää tieto Arjasta

Arjan tunnit

Eeva Tikka

FM Eeva R. Tikka kouluttautui tanssijauran (Suomen Kansallisbaletti 1985-1996) jälkeen elokuva-alalle ja on nykyisin päätoiminen dramaturgi ja käsikirjoittaja. Yhteistyössä Arja Tervon kanssa hän on kirjoittanut libretot kokoillan baletteihin Pähkinänsärkijä II – Klaaran ja Nikolaksen tarina (2017) (saatavana myös kuvakirjana) sekä Lumikki ja seitsemän kääpiötä (2008), jotka molemmat olivat Lappeenrannan Kaupunginteatterin ohjelmistossa. Näissä molemmissa Arja Tervon koreografioimissa baleteissa Tikka myös harjoitti tanssijoita keskittyen roolityöhön ja ilmaisuun.
 
 
Eevan tunnit alkavat keväällä 2020.

Laura Vilhonen

Laura Vilhonen aloitti opettamisen 1994 ja on  toiminut opettajana mm. Flamenco Shopissa, Helsingin Tanssiopistolla, Helsingin Balettiakatemialla ja nyt viimeisen kymmenen vuoden ajan Suomen Kansallisoopperan ja -baletin oppilaitoksessa. Laura on kouluttanut myös opettajia (alkeisopettajakoulutus) ja koreografeja (koreografiaworkshopit) sekä toiminut aikoinaan tanssijana monissa kokoonpanoissa ja tehnyt valtavan määrän koreografioita, tanssiteoksia ja oppilasnäytöksiä (mm. Brisa de esperanza, Poesia de un paso, Movimientos, Bipolar). Laura on opettamisen lisäksi aktiivisesti mukana tanssin opettamisen kehittämistyössä sekä Pro Dance -yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Lauran tunnit