Ihmiset

Vilma Kivinen

Vilma Kivinen on irlantilaisen tanssin opettaja ja aktiivinen tanssija niin esiintymisissä kuin kilpailuissa. Hän on opiskellut irlantilaista tanssia niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten tanssin opettajien opeissa vuodesta 2011 lähtien, tällä hetkellä tanssien ja opettaen Tereza Bernardován (TCRG) alaisuudessa. Vilma on suorittanut CLRG:n (lajin suurin kattojärjestö) tasokokeita vuosittain. Vilma opettaa irlantilaista lapsille ja aikuisille alkeistasolta lähtien. Irlantilaisen tanssin opettamisessa hän haluaa painottaa hyvää tekniikkaa, unohtamatta kuitenkaan sitä, että kaikilla on oikeus tanssiin ja tanssin ilon kokemiseen. Lasten tunneilla irlantilaista tanssia käydään läpi leikin erityismuotona, painottaen positiivisia onnistumisen kokemuksia ja kannustamista aina yrittää ja ylittää itsensä uudelleen.

Lisää tietoa Vilmasta

Vilman tunnit

Anna Palmio

Anna on suomalaisen flamencon uranuurtajia ja on tehnyt pitkä uran niin tanssijana, koreografina kuin tanssipedagoginakin. Flamencotanssin Anna aloitti jo 1980-luvulla ja vuosikymmenien aikana Anna on ehtinyt opettaa mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa sekä pitää kursseja eri puolilla Suomea. Tanssijana Annan polku on kulkenut perinteisen flamencon ja nykyflamencon sekä nykytanssin välimaastossa. Hänelle on myönnetty Nuoren taiteen Suomi -palkinto ja Pro Dance -palkinto. Viimeaikaisista töistä mainittakoon koreografin työ Carmen-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlilla 2022. Flamencon lisäksi Anna opettaa traditionaalista joogaa ja espanjan kieltä.

Opettajana Anna on yhdistelmä vaativuutta ja lempeyttä. Anna painottaa musiikin kuuntelemista ja rytmin tuntemista joka solullaan. Tunneilla pääsee alusta asti kokemaan tanssin iloa ja ilmaisemaan itseään. Anna on valmistunut Shakta Joogakoulun opettajankoulutuksesta ja on opettanut joogaa vuodesta 2018 lähtien.

 
 

Anne Riikola-Sarkkila

Anne Riikola-Sarkkila on opiskellut flamencoa Suomessa ja Espanjassa useiden eri flamencotaiteilijoiden johdolla yli 23 vuotta sekä opettanut flamencotanssia pääkaupunkiseudulla vuosituhannen vaihteesta lähtien. Anne tekee yhteistyötä useiden alan suomalaisten toimijoiden kanssa tanssijana, koreografina, palmerana ja tuottajana. Hänen uusin tuotantonsa Caras del Flamenco – flamencon monet kasvot tutkii flamencon moninaisuutta.
Anne tarjoaa tanssinopetus- ja esiintymispalveluja oman yrityksensä Vueltan kautta. Hän on koulutukseltaan erityisopettaja ja hänen intohimonaan on tutkia ja työstää erityisesti flamencotanssin pedagogiikkaa.
 
 

Laura Rintamäki

Helsinkiläinen flamencotanssija Laura Rintamäki aloitti flamenco- opetusuransa Helsingin Tanssiopistossa vuonna 2010. Tämän jälkeen Laura on opettanut flamencoryhmiä lapsista edistyneisiin paitsi Helsingissä, ympäri Suomea. Flamencotunneillaan Laura korostaa musikaalisuutta, ja flamencolle tyypillisen liikekielen ja vartalonhallinnan löytämisen tärkeyttä. Tuntien koreografinen työskentely keskittyy flamencomusiikin ja –tanssin rakenteiden ymmärtämiseen sekä ilmaisuvoiman löytymiseen. Opetusuransa ohessa Laura on esiintynyt tanssijana erilaisissa kokoonpanoissa, joista viimeisimpänä Aleksanterin teatterissa keväällä 2018 madridilaisen Compañia Alfonso Losan teoksessa Origen Errante.

Lisää tietoa Laurasta

Lauran tunnit

Elina Robinson

Elina Robinson on flamencotanssija, koreografi ja pedagogi. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä Suomessa että Espanjassa alansa huippujen johdolla ja kouluttautuu säännöllisesti mm. Madridin Amor de Dios -akatemiassa. Hän opettaa flamencotanssia lapsille, nuorille, senioreille sekä aikuisille perustasosta edistyneisiin. Opetuksessaan Elina korostaa flamencotanssin tekniikan hallitsemisen lisäksi tanssin iloa sekä oman ilmaisun löytämistä. Lasten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan leikkien ja lorujen avulla. Robinson on toiminut koreografina mm. flamencoteoksissa “Imperfecto”, “Flamenco Visions” ja “El Fuerte”. Hän on myös kansainvälisen Imperfecto-kollektiivin perustaja. Ryhmä edustaa uudenlaista urbaania flamencotaidetta, joka yhdistelee eri taiteenlajeja sekä tekniikoita.

Lisää tietoa Elinasta

Elinan tunnit

Juho Suominen

Juho Suominen on sekä tanssija että muusikko. Hän on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta 2016 ja toimi tanssijana Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmässä parin vuoden ajan. Musiikki tuntuu silti omimmalta. ”Juhon päässä soi”, sanotaan, sillä Juho säveltää paljon. Hänen sävellysgenrensä on laaja, klassisesta musiikista progeen ja hänelle vahvimpaan musiikin lajiin, jazziin. Juhon ykkösprojekti on hänen ja Benjamin Kolasen perustama jazzkvartetti BAK, mutta hän on tehnyt musiikkia ja äänimaailmaa myös muille musiikintekijöille ja erilaisiin tanssiteoksiin.

Helsingin Tanssikeskuksen yksi huoneista on studio, joka on oikeasti sekä studio, että pieni harjoitussali tanssijoille. Juho toimii keskuksessa säveltäjänä, miksaajana ja äänimiehenä.

Lisää tietoa Juhosta

Arja Tervo

Arja Tervolla on takanaan täysi ammattitanssijan ura Suomen Kansallisbaletissa. Jo tanssijauransa aikana Arja aloitti baletinopetuksen, tuolloin eri tanssikouluissa ja ammattilaisille lähinnä tiiviskurssein. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista, Arja on jatkanut päätoimisesti baletinopetusta, toiminut Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina / koulutussuunnittelijana ja luonut mm. kaksi koko illan balettikoreografiaa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä (Lappenrannan kaupunginteatteri, Alminsali) sekä Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina (Lappeenrannan kaupunginteatteri). Baletinopetuksen lisäksi Arja on kouluttautunut pilatesohjaajaksi. Tanssin kentällä Arja on toiminut pitkään mm. valtakunnallisen Balettipedagogit ry:n puheenjohtajana, ollen luomassa valtakunnallista balettikilpailua sekä baletinopettajille järjestettäviä säännöllisiä koulutus- ja kurssitapahtumia.

Arja haastaa tanssijoita tutkimaan omaa työskentelyään ja toimimaan itse oman kehonsa ohjaajina. Opettajalta saatua informaatiota ja apua tarvitaan, mutta paras tulos saadaan, kun tanssija oppii tuntemaan potentiaalinsa ja kykenee siltä pohjalta tekemään työskentelyssään päätöksiä, jotka auttavat kehittymään.

Arjan treenitunnit ovat tempoltaan intensiivisiä ja laadultaan vaativia. Ilmapiiri on kuitenkin rento, positiivinen, kannustava ja tärkeintä on rohkea yrittäminen, sen kautta oppiminen.

Lisää tietoa Arjasta

Arjan tunnit

Laura Vilhonen

Laura Vilhonen aloitti opettamisen 1994 ja on  toiminut opettajana mm. Flamenco Shopissa, Helsingin Tanssiopistolla, Helsingin Balettiakatemialla ja nyt runsaan kymmenen vuoden ajan opettaen tulevia ammattitanssijoita Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa. Laura on kouluttanut myös opettajia (alkeisopettajakoulutus) ja koreografeja (koreografiaworkshopit) sekä toiminut aikoinaan tanssijana monissa kokoonpanoissa ja tehnyt valtavan määrän koreografioita, tanssiteoksia ja oppilasnäytöksiä (mm. Brisa de esperanza, Poesia de un paso, Movimientos, Bipolar). Laura on opettamisen lisäksi aktiivisesti mukana tanssin opettamisen kehittämistyössä ja Pro Dance -yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Laura tanssijoita opettaessaan pyrkii ilmiöoppimisen kautta rakentamaan näkemyksen eri tanssilajien nivoutumisesta yhteen ja hyödyntämään niin musiikin tuomaa tukea kuin eri lajien vahvuuksia oman lajin teknisten ja ilmaisullisten osa-alueiden sisäistämiseen.

Lauran tunnit

Noora Rintamäki

Vuodesta 2004 asti flamencoa treenannut Noora aloitti tanssiopintonsa nelivuotiaana modernilla tanssilla. Nykytanssin lisäksi Nooran pääpaino treenatessa on ollut klassisessa baletissa, kunnes mielenkiinto siirtyi flamencoon (opettajinaan mm. Laura Vilhonen, Ramón Maronier, Kaari Martin, Manuel Liñan, Rafaela Carrasco, María Juncal, Alfonso Losa). Flamencotanssin opetusta ja sijaistusta Nooralla on ollut mm. Helsingin Työväenopistossa, Helsingin Tanssiopistosta (vuosien 2007-2018 aikana) sekä Lappeenrannan Tanssiopistosta (lukuvuosi 2008-2009). Noora on toiminut Laura Vilhosen koreografioissa tanssijana vuodesta 2004 ryhmissä, sekä solistina. Tanssiopintojen lisäksi Noora on opiskellut Helsingin yliopistolla pedagogiikkaa, sekä Aallossa Kemian tekniikkaa. Opettajana Noora on rauhallinen ja tarkka, Nooran tunneilla on välitön ja mukava tunnelma!

Lisää tietoa Noorasta

Nooran tunnit

Marja Rautakorpi

Marja Rautakorpi on flamencotanssija ja tanssinopettaja, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin liikkeellisesti kuin musiikillisesti. Hän on opettanut flamencoa eri puolilla Suomea niin aikuisille, nuorille kuin lapsille alkeista edistyneisiin ja toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa.
 
Marja valmistui tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Flamencopedagogiikkaa hän opiskeli opintojensa aikana vaihto-opiskelijana Madridissa María de Ávila -konservatoriossa pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayón. Tällä hetkellä hän viimeistelee tanssinopettajan maisteriopintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.
 

Marjan tunnit

Marianna Stråhlmann

 
Marianna Stråhlmann on flamencotanssija, -opettaja ja -koreografi, joka on levittänyt flamencon ilosanomaa jo yli 30 vuotta. Marianna näki Carlos Sauran ohjaaman ”Carmen”-elokuvan 80-luvun lopussa ja ihastui flamencoon siltä seisomalta, lähti Madridiin opiskelemaan neljäksi vuodeksi ja on sen jälkeen opettanut ja esiintynyt aktiivisesti pääosin Suomessa ja Espanjassa, jossa Marianna myös kouluttautuu jatkuvasti kursseilla. Marianna omistaa flamencokoulu FiestaFlamencan ja hän on nyt viiden aktiivisen Espanja-vuoden jälkeen palannut taas Suomeen ja aloittaa nyt jälleen viikkotunnit Helsingissä (myös Porvoo ja online). Marianna on järjestänyt lukuisia flamencoesityksiä, -iltamia ja -klubeja ja perusti myös Mira que Mira-kuoron 2009. Marianna on myös opiskellut flamencolaulua jo yli 10 vuotta.
 
Marianna painottaa tunneillaan tanssin ilon löytämistä – jokainen voi tanssia, täytyy vain uskaltaa heittäytyä – oppiminen on hauskaa ja voidaan yhdessä nauttia matkasta.