Tuntikuvaukset

Baletti

Klassinen baletti, osa länsimaista taidetanssia, tunnetaan mm. sille tyypillisestä keveyden illuusiosta ja kurinalaisuudesta liikkeen tuottamisessa. Baletissa on oma liikkeistönsä, jota toteutetaan ympäri maailmaa eri koulukuntien omin muunnoksin. Baletti on pääasiassa näyttämöllä esitettäviin balettiteoksiin tähtäävä tanssimuoto, mutta baletinharrastuksessa tavoitteiksi nousevat myös hyvän kunnon, ryhdin ja kehonhallinnan rakentaminen, joiden avulla voidaan kehittää omaa tanssitaitoa hyvinkin pitkälle.

Silvia Verges alkeet

Tällä tasolla opettelemme alkeistason balettiliikkeiden terminologian ja pohjustuksen. Harjoittelemme mm. käsien ja jalkojen perusasennot sekä perusaskeleet ja -liikkeet, jotka auttavat rakentamaan balettitekniikkaa ja joiden hallitseminen auttaa myöhemmin kehittämään tekniikkaa eteenpäin. Työstämme jalkaterän artikuloivaa käyttöä, oikeaa kehon linjausta ja ryhtiä, tasapainoa, koordinaatiota, painonsiirtoa, joustavaa ja kannatettua käsien käyttöä, tehokasta hengitystä sekä voimaa ja liikkuvuutta.

Ilmoittaudu tunnille

Silvia Verges alkeisjatko

Alkeisjatkotasolla jatkamme baletin perusasioiden opettelua. Työstämme uusia liikkeitä kuten perus pyörähdyksiä ja hyppyjä.
Tutustumme baletin tärkeään elementtiin eli eri suuntiin tilassa ja eri suuntiin tehtävien asentojen nimityksiin. Alkeistasolla liikkeet tehdään yleensä suoraan eteenpäin, mutta alkeis-jatkotasolla aletaan käyttää eri suuntia monipuolisesti, joiden varaan myös eri koreografiat rakentuvat.

Ilmoittaudu tunnille

 

Silvia Verges keski-jatkotaso

Tällä tasolla jatkamme kaikkien aiemmin opittujen elementtien työstämistä kehittäen niitä vaativampaan ja monipuolisempaan suuntaan. Kiinnitämme huomiota liikkeen laatuun ja dynamiikkaan sekä musikaaliseen toteuttamiseen pyrkien toteuttamaan Liikesarjoja eri tempovaihteluissa. Vaativampien liikesarjojen opetellut ja harjoitellut askeleet, piruetit ja hypyt auttavat kehittämään vahvaa tekniikkaa, ketteryyttä, koordinaatiota sekä liikkeen ilmaisua ja musikaalisuutta.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron alkeet – tekniikkatunti

Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Alkeet-tunnilla etenemme hitaasti tutustuen baletin perusasioihin: ryhtiin, vakiintuneisiin asentoihin, aukikiertotekniikkaan, musikaalisuuteen ja tilankäyttöön. Aikaisempi tanssikokemus ei ole vaadittua. Tunti on tarjolla kerran viikossa sunnuntaisin.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron keskitaso – tekniikkatunti

Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Keskitaso-tunneilla tehdään kokonaisvaltaista mutta analyyttista baletin harjoittelua. Tämä tunti on suunniteltu niille tanssijoille, joilla on muutaman vuoden tanssikokemusta tai enemmänkin, mutta pitävät rauhallisesta etenemistahdista, yksityiskohtaisesta ohjauksesta ja uusiin liikkeisiin tutustumisesta. Tunti on tarjolla kerran viikossa lauantaisin.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron alkeet-keskitaso – kovakärkistunti

Puolen tunnin mittaisilla kovakärkistunneilla harjoittelemme varpaille nousemisen taituruutta. Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Alkeet-keskitaso on laadittu ensimmäistä kertaa kärjille nousevat ja siitä jo vähän kokeneemmat tanssijat huomioon ottaen. Tosin yksinkertaiset, toistoja sisältävät sarjat ovat myös suositeltavia edistyneemmille kovakärkisillä tossuilla tanssiville. Pääpaino on turvallisen tekniikan oppimisessa ja nilkkojen kestävyyden kehittämisessä. Koko tunti on mahdollista suorittaa tankoa apuna käyttäen, mutta taidon karttuessa aletaan myös siirtymään keskilattiaharjoitteisiin. Tunti on tarjolla lauantaisin heti keskitason tekniikkatunnin perään.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron alkeet-keskitaso – repertuaaritunti

Repertuaaritunnit ovat tanssimisen suola: tunneilla tutustutaan klassiseen repertuaariin ja harjoitellaan uusia koreografioita lukukauden aikana tapahtuviin näytöksiin. Näytöksiin osallistuminen ei ole välttämätöntä mutta tietysti toivottavaa ja siihen kannustetaan, sillä baletti on esittävä laji! Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Alkeet-keskitasorepertuaarilla harjoittelemme helpotettuja, klassisia koreografioita. Koreografiat opetellaan pehmeillä tossuilla tanssittaviksi. Tunti pidetään heti alkeet-tason tekniikkatunnin jälkeen sunnuntaisin.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – tekniikkatunti

Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Jatkotaso-ammattilaisten tunneilla päästään treenaamaan ammattilaisten tavoin. Tunnilla edetään ripeästi sarjasta toiseen ja kehitetään tanssijaa baletin haastavimmissakin liikkeissä. Tunti on laadittu niille tanssijoille, joilla on vuosien balettitaustaa tai ainakin suurta paloa itsensä haastamiseen mm. pitkien sarjojen, fouetté-piruettien ja grand allegron muodossa! Tunteja on tarjolla kahdesti viikossa eli keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – kovakärkistunti

Puolen tunnin mittaisilla kovakärkistunneilla harjoittelemme varpaille nousemisen taituruutta. Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Jatkotaso-ammattilaisten kovakärkistunneilla tanssijoita haastetaan relevé-sarjoin, piruettiyhdistelmin ja käymme myös hyppytekniikkaa läpi koväkärkisillä. Aloitetaan siis lyhyellä lämmittelyllä tangossa, jonka jälkeen siirrytään monipuoliseen keskilattiatyöskentelyyn. Tosin tälläkin tunnilla otetaan erilaiset kokemustasot huomioon, ja sarjoja voidaan helpottaa kullekin tanssijalle sopivaksi. Tämä tunti järjestetään keskiviikkoisin heti jatkotaso-ammattilaisten tekniikkatunnin perään.

Ilmoittaudu tunnille

Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – repertuaaritunti

Repertuaaritunnit ovat tanssimisen suola: tunneilla tutustutaan klassiseen repertuaariin ja harjoitellaan uusia koreografioita lukukauden aikana tapahtuviin näytöksiin. Näytöksiin osallistuminen ei ole välttämätöntä mutta tietysti toivottavaa ja siihen kannustetaan, sillä baletti on esittävä laji! Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Jatkotaso-ammattilaiset -tunnilla harjoittelemme suurien balettiklassikkojen variaatioita ja kuorokohtauksia alkuperäismuodossaan. Kovakärkistyöskentely on toivottua, mutta ei vaatimus osallistumiselle. Tunti pidetään heti jatkotaso-ammattilaisten tekniikkatunnin jälkeen sunnuntaisin.

Ilmoittaudu tunnille

Flamenco

Flamenco on Andalusian folkloristisiin perinteisiin perustuva taidemuoto, jonka perustan muodostavat cante (laulu), toque (kitaransoitto) ja baile (tanssi). Flamencossa on erilaisia tyylilajeja ”paloja”, jotka nimittävät tanssittavan tyylilajin rytmin, tunnetilan ja usein mm. kertovat sen maantieteellisestä alkuperästä. Flamenco on tullut suosituksi ympäri maailmaa ja UNESCO on nimittänyt Flamencon maailman aineettomaksi kulttuuriperinnöksi. Helsingin Tanssikeskuksessa flamencotanssitunneilla opiskellaan flamencotanssia livemusiikin (kitara ja laulu) säestyksellä rautaisten ammattilaisten johdolla. Lisäksi tanssikeskus tarjoaa flamencon tekniikkatunteja, joissa keskitytään lajin haastavan rytmiikan ja vartalotekniikan hiomiseen.

Anna Palmio alkeisjatko – tekniikka

Tällä 60 minuutin tunnilla treenataan tekniikkaa monipuolisesti: jalkatekniikkaa, rytmiikkaa ja aksentointia, vartalonkäyttöä, käsiliikkeitä, piruetteja. Tunti sopii kaikille tasoille alkeisjatkosta ylöspäin. Tunneilla tavoitteena on rytmiikan ja jalkatyön tarkkuus, liikkeiden dynamiikka sekä kokonaisvaltainen kehonkäyttö. Työstämme sekä juurevuutta että liikkeen hengittävyyttä ja nyansseja. Kitaristi Joonas Widenius säestää joka toisella tunnilla.

Ilmoittaudu tunnille

Anna Palmio jatkotaso – bulerías/guajiras

Alkusyksyn teemana on bulerías. Työstämme perusasioiden lisäksi sitä, miten erotella liikkeet ja saada tanssiin dynaamista vaihtelua. Keskiössä on omakohtainen suhde liikkeeseen ja musiikkiin. Loppusyksyn teemana on guajiras. Kitaristi Joonas Widenius säestää joka toisella tunnilla.

Ilmoittaudu tunnille

Anne Riikola-Sarkkila jatko 3 – edistyneet

Tunti sopii kaikille Jatko 3 – edistyneet -tason flamencotanssikokemuksen omaaville harrastajille, joilla on halu ja into kehittyä flamencotanssissa ja -ilmaisussa.

Tunnilla harjoitellaan intensiivisesti flamencotanssin jalkatekniikkaa, vartalonhallintaa ja puhtaita käsien linjoja sekä rakennetaan uusi koreografia por alegrías . Osalla tunneista kitara- ja laulusäestys. Kausi huipentuu Vueltan ja FiestaFlamencan yhteiseen näytökseen Milagro de Navidad Malmitalossa 17.12.2024.

Ilmoittaudu tunnille

Anne Riikola-Sarkkila Palavana-ryhmä

Palavana on vuonna 2016 perustettu edistyneet-tason flamencotanssiryhmä. Tavoitteena on ilmaisutaidon syventäminen ja koreografioiden harjoitteleminen sekä niiden esittäminen erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoituskauden-24 aikana jatketaan monipuolisen koreografiakokonaisuuden työstämistä. Harjoituskausi huipentuu Vueltan ja FiestaFlamencan yhteisnäytökseen Malmitalossa 17.12.24.

Ilmoittaudu tunnille

Anne Riikola-Sarkkila avoin tekniikka jatko 3 – edistyneet

Avoimella tekniikkatunnilla keskitytään harjoittelemaan jalkatekniikkaa, vartalon hallintaa, piruetteja ja markkeerauksia. Tavoitteena on oppia erilaisia tekniikoita, jotka hyödyttävät tanssijaa eri tyylilajien ja koreografioiden työstämisessä sekä kehittävät tanssijan omaa tyyliä. Treenitunti on tehokas ja intensiivinen, hikeä säästämättä. Joka tunti on oma treenikokonaisuutensa.

Ilmoittaudu tunnille

Anne Riikola-Sarkkila avoin tekniikka jatko 3 – edistyneet: välinetekniikka

Flamencotanssin välineisiin keskittyvä tekniikkatunti rakentuu vuoroviikoin bata de cola -laahushameen, huivin (mantón) ja viuhkan (abanico) harjoituksista sekä tanssijan liikekielen ilmentäjinä että esteettisenä asusteena korostaen flamencotanssijan liikeratoja ja näyttävää ilmaisua. Tunti soveltuu vähintään flamencotanssin keskitason omaaville tanssijoille. Viuhkoja saa tarvittaessa lainaksi tunnilla. Oma bata de cola -hame sekä oma huivi on hyvä olla tanssijalla itsellään mukana tunnille tultaessa. Harjoitusten musiikkityylilajeina käytetään useita flamencon rytmejä kevyistä, nopeatempoisista tyyleistä flamencon tummempiin ja rytmisempiin sävyihin. Teema ja väline vaihtuvat viikottain, joka tunti on oma kokonaisuutensa.

Ilmoittaudu tunnille

Camila Laine alkeet – sevillanas

Kiehtovaa liikettä, vahvaa ilmaisua ja mielenkiintoisia rytmejä! Niistä on flamencon alkeet tehty. Alkeiskurssilla tutustutaan flamencon liikekieleen ja koputuksiin, opetellaan taputustekniikoita ja harjoitellaan erilaisia rytmejä. Vuoden aikana opeteltava koreografia on nimeltään sevillanas. Kurssi alkaa alkeista, joten se on tarkoitettu kaikille niille, joita flamenco kiinnostaa, riippumatta aiemmasta tanssitaustasta.

Torstain alkeet klo 18.00-19.15 toimii tämän tunnin rinnakkaistuntina.

Ilmoittaudu tunnille

Camila Laine lapset ja nuoret jatkotaso – soleá por bulerías

Lasten ja nuorten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan innostavassa ilmapiirissä. Tunnilla tehdään tekniikkaharjoituksia ja työstetään rytmikästä Solea por bulerias -koreografiaa. Tunnilla tehdään myös improvisaatioon pohjautuvia harjoituksia.

Ilmoittaudu tunnille

Elina Robinson lasten alkeet (4-7v.) – tangos

Tunnilla tutustutaan flamencon kiehtoviin rytmeihin ja vartalon liikkeisiin leikkien ja lorujen avulla. Tunnilla harjoitellaan lisäksi Tangos-koreografiaa. Varusteena mukavat vaatteet, joissa on kiva liikkua.  Flamencohameita saa lainata myös opettajalta tunnilla. Jalassa tukevapohjaiset kengät, joissa on vähän kantaa.

Ilmoittaudu tunnille

Elina Robinson señoras – fandangos de Huelva

Rauhallisesti etenevä tunti. Tunnilla tehdään monipuolisesti perustekniikkaharjoitteita sekä työstetään  naisellista, keinuva rytmistä Fandangos de Huelva -koreografiaa  Tunnilla on säestäjinä kitaristi Toni Jokiniitty ja laulaja Anna Murtola.

Ilmoittaudu tunnille

Elinan Robinson jatkotaso – caña

Tunnilla treenataan monipuolisesti flamencon perustekniikkaa: jalkatyöskentelyä ja vartalonkäyttöä. Tunnilla työstetään ylvästä 12-jakoista Caña -koreografiaa. Tunnilla käytetään myös huivia. Sopii flamencon perusteet hallitsevalle tanssijalle. Tunnilla säestäjinä Toni Jokiniitty ja Anna Murtola.

Ilmoittaudu tunnille

Elina Robinson bata de cola – tientos-tangos

Treenataan Bata de cola -laahushameen tekniikkaa monipuolisin harjoituksin sekä työstetään koreografiaa 4-jakoiseen Tientos-Tangos paloon. Sopii tanssijoille, jotka ovat tanssineet Bata de Cola -laahushameella jonkin verran. Tunnilla säestäjinä Toni Jokiniitty sekä laulaja Anna Murtola.

Ilmoittaudu tunnille

Elina Robinson edistyneet – serrana

Tunnilla haastetaan tanssijat kehittämään teknistä tanssiosaamistaan ja vahvistamaan jokaisen tanssijan omia vahvuuksia. Tunnilla keskitytään myös ilmaisuun sekä muusikon ja tanssijan väliseen kommunikaatioon. Lisäksi tunnilla pyritään myös vahvistamaan tanssijan solistisia valmiuksia sekä etsitään omaa liikekieltä. Työstämme tunnilla rytmikästä Serrana -koreografiaa myös improvisaatioharjoitusten kautta. Tunnilla on säestäjinä Toni Jokiniitty ja Anna Murtola.

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann laulu- ja palmaskurssi / kastanjettikurssi, vuoroviikoin

Laulu- ja palmaskurssi: 25.8., 22.9., 29.9., 13.10., 27.10., 17.11., 1.12., 15,12.

Iki-ihana laulukurssi, jossa lauletaan ja taputetaan kuorossa ja opitaan laulamaan tanssijoille. Syksyllä tehdään ainakin tangosta, garrotínia ja alegríasta. Sopii niin aloittelijoille kuin pidempään harrastaneille. Tule rohkeasti mukaan, tämä kurssi on tarkoitettu kaikille flamencosta kiinnostuneille, eli sinun ei tarvitse osata laulaa tai edes oppia laulamaan, vaan tälle kurssille voit tulla tutustumaan flamencolauluun ja sen rakenteeseen ja voit turvallisessa ympäristössä laulaa mukana joko hiljaa tai vähän kovempaa, sillä me lauletaan yhdessä.

Kastanjettikurssi: 18.8., 15.9., 6.10., 20.10., 10.11., 24.11. 8.12.

Kastanjettien soittaminen on ihanaa, tule rohkeasti mukaan kokeilemaan, voit olla kastanjetinsoiton aloittelija tai kertaaja ja olet jo käynyt ainakin flamencotanssin alkeiskurssin, sillä tunnilla tehdään myös pientä koreografiaa. Tosin voit kyllä tulla kurssille pelkästään soittamaan kastanjetteja, silloin säestät tanssijoita ja rytmität musiikkia. Opettajalta voi saada lainaan kastanjetit, varaathan ne etukäteen. Voit kysyä lisätietoja: ole@fiestaflamenca.fi

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann alkeet – tangos

Ihana alkeiskurssi, jossa lähdetään aivan alusta, nautitaan tanssista ja iloisesta meiningistä unohtamatta perusteellista alkeistason tekniikkaa. Opitaan rento 4-jakoinen tangos-koreografia, joka koostuu taputuksista, koputuksista, pirueteista, käsien pyörityksistä ja näiden erilaisista kombinaatioista. Tehdään erilaisia taputus- ja koputusharjoituksia tähän rytmiin ja opitaan myös muita tangos-lajin ominaisuuksia. Käydään rauhallisesti läpi käsien pyöritykset ja käsivarsien liikeradat ja yhdistetään tämä kaikki erilaisiin sarjoihin, jotka sitten muodostavat koreografian. Oppilaat perehdytetään myös hieman flamencolaulun osuuteen koreografiassa ja ehkä vähän lauletaankin (vapaaehtoista).

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann alkeisjatko – sevillanas

Menevä kurssi sinulle, joka jo osaat flamencon alkeet ja nyt haluat lisähaastetta. Syvennetään flamencon tekniikkaa hiomalla käsien pyörityksiä ja käsivarsien liikeratoja, tekemällä erilaisia piruetteja ja opitaan hieman haastavampia koputussarjoja ja taputuksia ja niiden yhdistelmiä. Opitaan pään asennon ja katseen merkitys flamencotanssissa. Lisäksi opitaan ihana andalusialainen kansantanssi sevillanas, joka on 3-jakoinen ja jossa on 4 samanpituista osaa. Sevillanas tanssitaan yleensä pareittain, mutta et tarvitse omaa paria ja sitä voi tanssia myös rivissä, piirissä, neliössä ja vaikka missä.

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann alkeisjatko – garrotin

Menevä kurssi sinulle, joka jo osaat flamencon alkeet ja nyt haluat lisähaastetta. Syvennetään flamencon tekniikkaa hiomalla käsien pyörityksiä, käsivarsien liikeratoja ja vartalon asentoa, tekemällä erilaisia piruetteja ja haastavampia koputussarjoja, taputuksia ja niiden yhdistelmiä. Opitaan pään asennon ja katseen merkitys flamencotanssissa. Garrotín on menevä ja iloinen 4-jakoinen rytmi, mutta sen letra (=säkeistö)-osuudet voivat olla hitaampia ja ovat myös melankolisempia kuin kertosäe ja se antaa näin variaatiota tanssille. Oppilaat perehdytetään myös hieman flamencolaulun osuuteen koreografiassa ja ehkä vähän lauletaankin (vapaaehtoista).

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann keskitaso – guajiras

Mukaansatempaava kurssi, jossa tehdään jo haastavampaa tekniikkaa kuten nopeampia koputussarjoja, taputuksia ja niiden yhdistelmiä sekä haastavampia piruetteja. Treenataan vartalonhallintaa ja sulavien liikeratojen löytämistä. Nyt haetaan jo syvällisempää ilmaisua ja tulkintaa käsien, ranteiden ja koko kehon liikehdintään ja koputuksetkin saavat uutta sointua. Hiotaan katseen käyttöä ja pään asentoa. Työstetään ihanan viehkeää ja naisellista 12-jakoista guajiraa, joka tehdään osittain viuhkalla. Tämä kurssi sopii sinulle, jolle alkeisjatko jo tuntuu helpolta.

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann jatkotaso-edistyneet – tekniikka

Tällä tunnilla meno on kova. Tehdään monipuolisia käsisarjoja ja työstetään liikeratojen puhtautta, nopeita koputuksia, erilaisia piruetteja, haetaan vartalon eri asentoja tanssissa ja yhdistetään nämä kaikki haastavampiin sarjoihin. Ja noin 30min tunnista käytetään kuukausittain vaihtuvaan teemaan: huivi, viuhka, kastanjetit, bata de cola, nämä kuitenkin sovitaan ryhmän kanssa erikseen (ei tarvitse itse omistaa näitä välineitä).

Ilmoittaudu tunnille

Marianna Stråhlmann jatkotaso-edistyneet – farruca

Kurssi jo monta vuotta tanssineille opiskelijoille, jotka haluavat haastaa itsensä ja työstää vartalon asentoa, liikeratojen puhtautta, hioa käsien pyörityksiä ja käsivarsien liikeratoja, treenata nopeita ja puhtaita koputuksia, oppia lisää piruettitekniikkaa ja tehdä erilaisia sarjoja jossa yhdistyy kaikki nämä flamencotanssin elementit. Lisäksi tunnilla panostetaan siihen kaikkein tärkeimpään rytmin lisäksi: ilmaisuun ja tulkintaan. Tunnilla tehdään tyylikäs 4-jakoinen farruca osittain huivilla.

Ilmoittaudu tunnille

Laura Vilhonen alkeet – sevillanas

Kiehtovaa liikettä, vahvaa ilmaisua ja mielenkiintoisia rytmejä! Niistä on flamencon alkeet tehty. Alkeiskurssilla tutustutaan flamencon liikekieleen ja koputuksiin, opetellaan taputustekniikoita ja harjoitellaan erilaisia rytmejä. Vuoden aikana opeteltava koreografia on nimeltään sevillanas. Kurssi alkaa alkeista, joten se on tarkoitettu kaikille niille, joita flamenco kiinnostaa, riippumatta aiemmasta tanssitaustasta.

Sunnuntain alkeet klo 19.15-20.30 toimii tämän tunnin rinnakkaistuntina.

Ilmoittaudu tunnille

Laura Vilhonen alkeisjatko – tangos

Alkeisjatkotunnilla syvennetään tutustumista vartalon hallintaan ja flamencon liikekieleen, koputuksiin sekä harjoitellaan erilaisia rytmejä. Vuoden aikana opeteltava koreografia on nimeltään tangos. Kurssi on tarkoitettu tanssijoille, jotka ovat tutustuneet flamencoon alkeiskurssilla tai ovat muuten rohkeita heittäytyjiä. Voit tulla mukaan myös, jos olet jo joskus tanssinut flamencoa ja nyt tekee mielesi palata takaisin kokeilemaan, miltä se kehossa ja mielessä tuntuikaan.

Ilmoittaudu tunnille

Laura Vilhonen deluxe – soleá huivilla

Deluxe-ryhmä jatkuu yleisenä keskitason ryhmänä, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti, ja pääpaino on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla! Koreografian tyylilajina on majesteetillinen soleá huivilla.

Ilmoittaudu tunnille

Laura Vilhonen jatkotaso – taranto

Tunnilla keskitytään kropan hallintaan ja liikkeen analyysiin. Rakennetaan vahvaa kehoa, tehdään runsaasti ylävartalo- ja käsitekniikan treenausta, harjoitellaan erityyppisiä piruetteja, hiotaan jalkatekniikkaa ja yhdistetään osa-alueet toisiinsa. Syvennytään musikaaliseeen työskentelyyn, sekä jalkatekniikkaan keskityvällä harjoittelulla että hakien eroja liikkeen dynamiikasta. Tehdään tarantos-koreografia. Kurssia suositellaan flamencon perusteet osaaville tanssijoille.

Ilmoittaudu tunnille

Laura Vilhonen romeras con bata de cola

Bata de cola hameen käyttö vaatii vahvaa vartalonhallintaa ja siihen tällä kurssilla paneudutaan. Vuoden ensimmäisinä viikkoina keskitytään kropanhallintaan ja bata de cola -tekniikkaan ja syksyn edetessä aloitetaan romeras-koreografia. Bata de colan käyttö ihastuttaa ja vihastuttaa, sillä välillä tuntuu, kuin se veisi enemmän tanssijaa, kuin tanssija sitä. Silti hameen käyttö lisää liikkeen linjakkuutta ja vaikuttaa lopulta myös vartaloa vahvistavasti.

Tarvitsetko bata de cola -hameen. Maija Lepistöllä on liike Sevillassa. Maijan bata de colat on tanssija suunnitellut tanssijoille. Bata de colan tilausaika on noin kuusi viikkoa. Lisätietoa www.fabricaflamenca.com ja täältä info@fabricaflamenca.com.

Ilmoittaudu tunnille

 

Laura Vilhonen ja Joonas Widenius erikoiskoulutusluokka tanssijoille

Kurssi tavoitteellisesti treenaaville tanssijoille. Kurssi keskittyy flamencon perustekniikkaan, jalkatekniikkaan, ylävartalon käyttöön, rytmeihin, mutta myös flamencomusiikin ymmärtämiseen, kuunteluun sekä sitä kautta oman musiikillisen työn kehittämiseen. Kauden aikana rakennetaan erilaisia jalkatreenisarjoja ja lyhyitä tanssikokonaisuuksia, opetellaan flamencon keskeisimmät termit ja musiikilliset osat, sekä kehitetään ymmärrystä oman treenin kehittämiseen ja tarkkailuun. Käymme myös palmas-soittamisen perusteet ja keskeiset musiikilliset yksityiskohdat.

Kurssi edellyttää jonkin verran myös itsenäistä työskentelyä. Tunnilla ei opetella yhtä kokonaista koreografiaa.

Kurssin tarkoitus on opastaa oppilaat tehokkaaseen omaan treeniin ja itsensä kehittämiseen, tähtäimenä niin sanottu ammattilaistaso. Olisi hyvä (ei välttämätöntä), että tanssija kävisi tekniikkatunnin lisäksi jollain toisella, esim. koreografiatunnilla, jossa myös opettaja tietäisi tanssijan tavoitteista ja pystyisi tukemaan tanssijaa tämän omassa kehityksessä. Vaihdamme mielellämme ajatuksia oppilaiden kehitystarpeista puolin toisin koreografiaopettajien kanssa.
Tunti on suunnattu ensisijaisesti nuorille tanssijoille, mutta ikä ei ole ongelma, jos kroppa kestää ja halu oman perustekniikan kehittämiseen on suuri. Kurssin opettajina toimivat Laura Vilhonen (tanssitekniikka) ja Joonas Widenius (flamencomusiikin rakenteet ja rytmiikka).
 

Lähetä lyhyt hakemuksesi tälle tunnille

Irlantilainen tanssi

Irlantilainen tanssi on yleisnimi irlantilaiseen kansantanssiin pohjautuville tanssimuodoille, mutta sillä viitataan yleisesti erityisesti lajin Riverdance-shown tunnetuksi tekemän soolomuotoon (step dancing) sekä perinteisempiin ryhmätansseihin (ceili). Nykyisin irlantilainen tanssi on sekä kilpailu- että showlaji, joka tunnetaan erityisesti liikkumattomasta ylävartalosta ja lennokkaista hypyistä sekä rytmikkäistä kengillä tehtävistä koputuksista. Hyvän kehonhallinnan ja kunnon sekä musiikillisuuden kehittäminen ovatkin lajin harrastuksessa keskeisessä roolissa.

Vilma Kivinen alkeisjatko

Harjoittelemme perustekniikkaa, kertaamme ja hiomme jo opittuja Beginner-tansseja, sekä opettelemme loput pehmeillä tehtävät Beginner-tanssit. Kovilla kengillä opettelemme ja kertaamme heavy jigin sekä myöhemmin aloitamme beginner hornpipen harjoittelun ja St.Patrick's Day traditional setin. Kovilla kengillä harjoittelemme myös paljon perustekniikkaa.

Tunti sopii kaikille, jotka hallitsevat perusliikkeet, ja osaavat ainakin kaksi Beginner-tanssia – yleensä, kun lajista on kokemusta noin vuoden verran.

Ilmoittaudu tunnille

Terhi Spackstein jatkotaso

Tunti sopii useamman vuoden lajia harrastaneille eli vähintään intermediate -tasoisille tanssijoille, joilla on jo hyvä tuntemus lajista. Teemme monipuolisesti tekniikkaa ja sarjoja eri rytmilajeihin niin kovilla kuin pehmeillä. Askelista on mahdollista tarjota myös hieman helpompi ja vaikeampi versio, jotta kaikki saavat sopivasti haastetta.

Ilmoittaudu tunnille