Baletti
Klassinen baletti, osa länsimaista taidetanssia, tunnetaan mm. sille tyypillisestä keveyden illuusiosta ja kurinalaisuudesta liikkeen tuottamisessa. Baletissa on oma liikkeistönsä, jota toteutetaan ympäri maailmaa eri koulukuntien omin muunnoksin. Baletti on pääasiassa näyttämöllä esitettäviin balettiteoksiin tähtäävä tanssimuoto, mutta baletinharrastuksessa tavoitteiksi nousevat myös hyvän kunnon, ryhdin ja kehonhallinnan rakentaminen, joiden avulla voidaan kehittää omaa tanssitaitoa hyvinkin pitkälle.
Anu Sistonen – baletin avoin aamutunti
Tämä tunti on suunnattu ammattitanssijoille, edistyneille aikuisille ja opiskelijoille. Tunti aloitetaan tangon ääressä ja keskitytään kehon lämmittämiseen ja plaseeraukseen. Rauhallisen alun jälkeen vaihdellaan tempoa ja liikkeiden dynamiikkaa. Keskilattiasarjoissa ja hypyissä päästään hyvin liikkeelle ja kiinnitämme erityistä huomiota tanssillisuuteen ja musikaalisuuteen.
Tule treenaamaan, oppimaan ja nauttimaan innostavassa ilmapiirissä.
Casualbutpron alkeet – tekniikkatunti
Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Alkeet-tunnilla etenemme hitaasti tutustuen baletin perusasioihin: ryhtiin, vakiintuneisiin asentoihin, aukikiertotekniikkaan, musikaalisuuteen ja tilankäyttöön. Aikaisempi tanssikokemus ei ole vaadittua. Tunti on tarjolla kerran viikossa sunnuntaisin.
Casualbutpron keskitaso – tekniikkatunti
Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Keskitaso-tunneilla tehdään kokonaisvaltaista mutta analyyttista baletin harjoittelua. Tämä tunti on suunniteltu niille tanssijoille, joilla on muutaman vuoden tanssikokemusta tai enemmänkin, mutta pitävät rauhallisesta etenemistahdista, yksityiskohtaisesta ohjauksesta ja uusiin liikkeisiin tutustumisesta. Tunti on tarjolla kerran viikossa lauantaisin.
Casualbutpron alkeet-keskitaso – kovakärkistunti
Puolen tunnin mittaisilla kovakärkistunneilla harjoittelemme varpaille nousemisen taituruutta. Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Alkeet-keskitaso on laadittu ensimmäistä kertaa kärjille nousevat ja siitä jo vähän kokeneemmat tanssijat huomioon ottaen. Tosin yksinkertaiset, toistoja sisältävät sarjat ovat myös suositeltavia edistyneemmille kovakärkisillä tossuilla tanssiville. Pääpaino on turvallisen tekniikan oppimisessa ja nilkkojen kestävyyden kehittämisessä. Koko tunti on mahdollista suorittaa tankoa apuna käyttäen, mutta taidon karttuessa aletaan myös siirtymään keskilattiaharjoitteisiin. Tunti on tarjolla lauantaisin heti keskitason tekniikkatunnin perään.
Casualbutpron alkeet-keskitaso – repertuaaritunti
Repertuaaritunnit ovat tanssimisen suola: tunneilla tutustutaan klassiseen repertuaariin ja harjoitellaan uusia koreografioita lukukauden aikana tapahtuviin näytöksiin. Näytöksiin osallistuminen ei ole välttämätöntä mutta tietysti toivottavaa ja siihen kannustetaan, sillä baletti on esittävä laji! Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Alkeet-keskitasorepertuaarilla harjoittelemme helpotettuja, klassisia koreografioita. Koreografiat opetellaan pehmeillä tossuilla tanssittaviksi. Tunti pidetään heti alkeet-tason tekniikkatunnin jälkeen sunnuntaisin.
Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – tekniikkatunti
Tekniikkatunnit ovat kestoltaan puolitoista tuntia ja noudattavat tavallista balettitunnin rakennetta: tankosarjat (n. 45 min) toimivat lämmittelynä keskilattiaharjoitteille (n. 45 min). Jatkotaso-ammattilaisten tunneilla päästään treenaamaan ammattilaisten tavoin. Tunnilla edetään ripeästi sarjasta toiseen ja kehitetään tanssijaa baletin haastavimmissakin liikkeissä. Tunti on laadittu niille tanssijoille, joilla on vuosien balettitaustaa tai ainakin suurta paloa itsensä haastamiseen mm. pitkien sarjojen, fouetté-piruettien ja grand allegron muodossa! Tunteja on tarjolla kahdesti viikossa eli keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – kovakärkistunti
Puolen tunnin mittaisilla kovakärkistunneilla harjoittelemme varpaille nousemisen taituruutta. Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Jatkotaso-ammattilaisten kovakärkistunneilla tanssijoita haastetaan relevé-sarjoin, piruettiyhdistelmin ja käymme myös hyppytekniikkaa läpi koväkärkisillä. Aloitetaan siis lyhyellä lämmittelyllä tangossa, jonka jälkeen siirrytään monipuoliseen keskilattiatyöskentelyyn. Tosin tälläkin tunnilla otetaan erilaiset kokemustasot huomioon, ja sarjoja voidaan helpottaa kullekin tanssijalle sopivaksi. Tämä tunti järjestetään keskiviikkoisin heti jatkotaso-ammattilaisten tekniikkatunnin perään.
Casualbutpron jatkotaso-ammattilaiset – repertuaaritunti
Repertuaaritunnit ovat tanssimisen suola: tunneilla tutustutaan klassiseen repertuaariin ja harjoitellaan uusia koreografioita lukukauden aikana tapahtuviin näytöksiin. Näytöksiin osallistuminen ei ole välttämätöntä mutta tietysti toivottavaa ja siihen kannustetaan, sillä baletti on esittävä laji! Tulevalla syyskaudella on valittavissa kaksi tasoa: alkeet-keskitaso tai jatkotaso-ammattilaiset. Jatkotaso-ammattilaiset -tunnilla harjoittelemme suurien balettiklassikkojen variaatioita ja kuorokohtauksia alkuperäismuodossaan. Kovakärkistyöskentely on toivottua, mutta ei vaatimus osallistumiselle. Tunti pidetään heti jatkotaso-ammattilaisten tekniikkatunnin jälkeen sunnuntaisin.
Flamenco
Flamenco on Andalusian folkloristisiin perinteisiin perustuva taidemuoto, jonka perustan muodostavat cante (laulu), toque (kitaransoitto) ja baile (tanssi). Flamencossa on erilaisia tyylilajeja ”paloja”, jotka nimittävät tanssittavan tyylilajin rytmin, tunnetilan ja usein mm. kertovat sen maantieteellisestä alkuperästä. Flamenco on tullut suosituksi ympäri maailmaa ja UNESCO on nimittänyt Flamencon maailman aineettomaksi kulttuuriperinnöksi. Helsingin Tanssikeskuksessa flamencotanssitunneilla opiskellaan flamencotanssia livemusiikin (kitara ja laulu) säestyksellä rautaisten ammattilaisten johdolla. Lisäksi tanssikeskus tarjoaa flamencon tekniikkatunteja, joissa keskitytään lajin haastavan rytmiikan ja vartalotekniikan hiomiseen.
Anna Palmio alkeisjatko – tekniikka
Tällä 60 minuutin tunnilla treenataan tekniikkaa monipuolisesti: jalkatekniikkaa, rytmiikkaa ja aksentointia, vartalonkäyttöä, käsiliikkeitä, piruetteja. Tunti sopii kaikille tasoille alkeisjatkosta ylöspäin. Tunneilla tavoitteena on rytmiikan ja jalkatyön tarkkuus, liikkeiden dynamiikka sekä kokonaisvaltainen kehonkäyttö. Työstämme sekä juurevuutta että liikkeen hengittävyyttä ja nyansseja. Kitaristi Joonas Widenius säestää joka toisella tunnilla.
Anna Palmio jatkotaso – bulerías/guajiras
Alkusyksyn teemana on bulerías. Työstämme perusasioiden lisäksi sitä, miten erotella liikkeet ja saada tanssiin dynaamista vaihtelua. Keskiössä on omakohtainen suhde liikkeeseen ja musiikkiin. Loppusyksyn teemana on guajiras. Kitaristi Joonas Widenius säestää joka toisella tunnilla.
Anne Riikola-Sarkkila jatko 3 – edistyneet
Tunti sopii kaikille Jatko 3 – edistyneet -tason flamencotanssikokemuksen omaaville harrastajille, joilla on halu ja into kehittyä flamencotanssissa ja -ilmaisussa.
Tunnilla harjoitellaan intensiivisesti flamencotanssin jalkatekniikkaa, vartalonhallintaa ja puhtaita käsien linjoja sekä rakennetaan uusi koreografia por alegrías . Osalla tunneista kitara- ja laulusäestys. Kausi huipentuu Vueltan ja FiestaFlamencan yhteiseen näytökseen Milagro de Navidad Malmitalossa 17.12.2024.
Anne Riikola-Sarkkila Palavana-ryhmä
Palavana on vuonna 2016 perustettu edistyneet-tason flamencotanssiryhmä. Tavoitteena on ilmaisutaidon syventäminen ja koreografioiden harjoitteleminen sekä niiden esittäminen erilaisissa tilaisuuksissa. Harjoituskauden-24 aikana jatketaan monipuolisen koreografiakokonaisuuden työstämistä. Harjoituskausi huipentuu Vueltan ja FiestaFlamencan yhteisnäytökseen Malmitalossa 17.12.24.
Anne Riikola-Sarkkila avoin tekniikka jatko 3 – edistyneet
Avoimella tekniikkatunnilla keskitytään harjoittelemaan jalkatekniikkaa, vartalon hallintaa, piruetteja ja markkeerauksia. Tavoitteena on oppia erilaisia tekniikoita, jotka hyödyttävät tanssijaa eri tyylilajien ja koreografioiden työstämisessä sekä kehittävät tanssijan omaa tyyliä. Treenitunti on tehokas ja intensiivinen, hikeä säästämättä. Joka tunti on oma treenikokonaisuutensa.
Anne Riikola-Sarkkila avoin tekniikka jatko 3 – edistyneet: välinetekniikka
Flamencotanssin välineisiin keskittyvä tekniikkatunti rakentuu vuoroviikoin bata de cola -laahushameen, huivin (mantón) ja viuhkan (abanico) harjoituksista sekä tanssijan liikekielen ilmentäjinä että esteettisenä asusteena korostaen flamencotanssijan liikeratoja ja näyttävää ilmaisua. Tunti soveltuu vähintään flamencotanssin keskitason omaaville tanssijoille. Viuhkoja saa tarvittaessa lainaksi tunnilla. Oma bata de cola -hame sekä oma huivi on hyvä olla tanssijalla itsellään mukana tunnille tultaessa. Harjoitusten musiikkityylilajeina käytetään useita flamencon rytmejä kevyistä, nopeatempoisista tyyleistä flamencon tummempiin ja rytmisempiin sävyihin. Teema ja väline vaihtuvat viikottain, joka tunti on oma kokonaisuutensa.
Camila Laine lapset ja nuoret jatkotaso – soleá por bulerías
Lasten ja nuorten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan innostavassa ilmapiirissä. Tunnilla tehdään tekniikkaharjoituksia ja työstetään rytmikästä Solea por bulerias -koreografiaa. Tunnilla tehdään myös improvisaatioon pohjautuvia harjoituksia.
Elina Robinson lasten alkeet (4-7v.) – tangos
Tunnilla tutustutaan flamencon kiehtoviin rytmeihin ja vartalon liikkeisiin leikkien ja lorujen avulla. Tunnilla harjoitellaan lisäksi Tangos-koreografiaa. Varusteena mukavat vaatteet, joissa on kiva liikkua. Flamencohameita saa lainata myös opettajalta tunnilla. Jalassa tukevapohjaiset kengät, joissa on vähän kantaa.
Elina Robinson señoras – fandangos de Huelva
Rauhallisesti etenevä tunti. Tunnilla tehdään monipuolisesti perustekniikkaharjoitteita sekä työstetään naisellista, keinuva rytmistä Fandangos de Huelva -koreografiaa Tunnilla on säestäjinä kitaristi Toni Jokiniitty ja laulaja Anna Murtola.
Elinan Robinson jatkotaso – caña
Tunnilla treenataan monipuolisesti flamencon perustekniikkaa: jalkatyöskentelyä ja vartalonkäyttöä. Tunnilla työstetään ylvästä 12-jakoista Caña -koreografiaa. Tunnilla käytetään myös huivia. Sopii flamencon perusteet hallitsevalle tanssijalle. Tunnilla säestäjinä Toni Jokiniitty ja Anna Murtola.
Elina Robinson bata de cola – tientos-tangos
Treenataan Bata de cola -laahushameen tekniikkaa monipuolisin harjoituksin sekä työstetään koreografiaa 4-jakoiseen Tientos-Tangos paloon. Sopii tanssijoille, jotka ovat tanssineet Bata de Cola -laahushameella jonkin verran. Tunnilla säestäjinä Toni Jokiniitty sekä laulaja Anna Murtola.
Elina Robinson edistyneet – serrana
Tunnilla haastetaan tanssijat kehittämään teknistä tanssiosaamistaan ja vahvistamaan jokaisen tanssijan omia vahvuuksia. Tunnilla keskitytään myös ilmaisuun sekä muusikon ja tanssijan väliseen kommunikaatioon. Lisäksi tunnilla pyritään myös vahvistamaan tanssijan solistisia valmiuksia sekä etsitään omaa liikekieltä. Työstämme tunnilla rytmikästä Serrana -koreografiaa myös improvisaatioharjoitusten kautta. Tunnilla on säestäjinä Toni Jokiniitty ja Anna Murtola.
Marianna Stråhlmann laulu- ja palmaskurssi / kastanjettikurssi, vuoroviikoin
Laulu- ja palmaskurssi: 25.8., 22.9., 29.9., 13.10., 27.10., 17.11., 1.12., 15,12.
Iki-ihana laulukurssi, jossa lauletaan ja taputetaan kuorossa ja opitaan laulamaan tanssijoille. Syksyllä tehdään ainakin tangosta, garrotínia ja alegríasta. Sopii niin aloittelijoille kuin pidempään harrastaneille. Tule rohkeasti mukaan, tämä kurssi on tarkoitettu kaikille flamencosta kiinnostuneille, eli sinun ei tarvitse osata laulaa tai edes oppia laulamaan, vaan tälle kurssille voit tulla tutustumaan flamencolauluun ja sen rakenteeseen ja voit turvallisessa ympäristössä laulaa mukana joko hiljaa tai vähän kovempaa, sillä me lauletaan yhdessä.
Kastanjettikurssi: 18.8., 15.9., 6.10., 20.10., 10.11., 24.11. 8.12.
Kastanjettien soittaminen on ihanaa, tule rohkeasti mukaan kokeilemaan, voit olla kastanjetinsoiton aloittelija tai kertaaja ja olet jo käynyt ainakin flamencotanssin alkeiskurssin, sillä tunnilla tehdään myös pientä koreografiaa. Tosin voit kyllä tulla kurssille pelkästään soittamaan kastanjetteja, silloin säestät tanssijoita ja rytmität musiikkia. Opettajalta voi saada lainaan kastanjetit, varaathan ne etukäteen. Voit kysyä lisätietoja: ole@fiestaflamenca.fi
Marianna Stråhlmann alkeet – tangos
Ihana alkeiskurssi, jossa lähdetään aivan alusta, nautitaan tanssista ja iloisesta meiningistä unohtamatta perusteellista alkeistason tekniikkaa. Opitaan rento 4-jakoinen tangos-koreografia, joka koostuu taputuksista, koputuksista, pirueteista, käsien pyörityksistä ja näiden erilaisista kombinaatioista. Tehdään erilaisia taputus- ja koputusharjoituksia tähän rytmiin ja opitaan myös muita tangos-lajin ominaisuuksia. Käydään rauhallisesti läpi käsien pyöritykset ja käsivarsien liikeradat ja yhdistetään tämä kaikki erilaisiin sarjoihin, jotka sitten muodostavat koreografian. Oppilaat perehdytetään myös hieman flamencolaulun osuuteen koreografiassa ja ehkä vähän lauletaankin (vapaaehtoista).
Marianna Stråhlmann alkeisjatko – sevillanas
Menevä kurssi sinulle, joka jo osaat flamencon alkeet ja nyt haluat lisähaastetta. Syvennetään flamencon tekniikkaa hiomalla käsien pyörityksiä ja käsivarsien liikeratoja, tekemällä erilaisia piruetteja ja opitaan hieman haastavampia koputussarjoja ja taputuksia ja niiden yhdistelmiä. Opitaan pään asennon ja katseen merkitys flamencotanssissa. Lisäksi opitaan ihana andalusialainen kansantanssi sevillanas, joka on 3-jakoinen ja jossa on 4 samanpituista osaa. Sevillanas tanssitaan yleensä pareittain, mutta et tarvitse omaa paria ja sitä voi tanssia myös rivissä, piirissä, neliössä ja vaikka missä.
Marianna Stråhlmann alkeisjatko – garrotin
Menevä kurssi sinulle, joka jo osaat flamencon alkeet ja nyt haluat lisähaastetta. Syvennetään flamencon tekniikkaa hiomalla käsien pyörityksiä, käsivarsien liikeratoja ja vartalon asentoa, tekemällä erilaisia piruetteja ja haastavampia koputussarjoja, taputuksia ja niiden yhdistelmiä. Opitaan pään asennon ja katseen merkitys flamencotanssissa. Garrotín on menevä ja iloinen 4-jakoinen rytmi, mutta sen letra (=säkeistö)-osuudet voivat olla hitaampia ja ovat myös melankolisempia kuin kertosäe ja se antaa näin variaatiota tanssille. Oppilaat perehdytetään myös hieman flamencolaulun osuuteen koreografiassa ja ehkä vähän lauletaankin (vapaaehtoista).
Marianna Stråhlmann keskitaso – guajiras
Mukaansatempaava kurssi, jossa tehdään jo haastavampaa tekniikkaa kuten nopeampia koputussarjoja, taputuksia ja niiden yhdistelmiä sekä haastavampia piruetteja. Treenataan vartalonhallintaa ja sulavien liikeratojen löytämistä. Nyt haetaan jo syvällisempää ilmaisua ja tulkintaa käsien, ranteiden ja koko kehon liikehdintään ja koputuksetkin saavat uutta sointua. Hiotaan katseen käyttöä ja pään asentoa. Työstetään ihanan viehkeää ja naisellista 12-jakoista guajiraa, joka tehdään osittain viuhkalla. Tämä kurssi sopii sinulle, jolle alkeisjatko jo tuntuu helpolta.
Marianna Stråhlmann jatkotaso-edistyneet – tekniikka
Tällä tunnilla meno on kova. Tehdään monipuolisia käsisarjoja ja työstetään liikeratojen puhtautta, nopeita koputuksia, erilaisia piruetteja, haetaan vartalon eri asentoja tanssissa ja yhdistetään nämä kaikki haastavampiin sarjoihin. Ja noin 30min tunnista käytetään kuukausittain vaihtuvaan teemaan: huivi, viuhka, kastanjetit, bata de cola, nämä kuitenkin sovitaan ryhmän kanssa erikseen (ei tarvitse itse omistaa näitä välineitä).
Marianna Stråhlmann jatkotaso-edistyneet – farruca
Kurssi jo monta vuotta tanssineille opiskelijoille, jotka haluavat haastaa itsensä ja työstää vartalon asentoa, liikeratojen puhtautta, hioa käsien pyörityksiä ja käsivarsien liikeratoja, treenata nopeita ja puhtaita koputuksia, oppia lisää piruettitekniikkaa ja tehdä erilaisia sarjoja jossa yhdistyy kaikki nämä flamencotanssin elementit. Lisäksi tunnilla panostetaan siihen kaikkein tärkeimpään rytmin lisäksi: ilmaisuun ja tulkintaan. Tunnilla tehdään tyylikäs 4-jakoinen farruca osittain huivilla.
Laura Vilhonen alkeisjatko – tangos
Alkeisjatkotunnilla syvennetään tutustumista vartalon hallintaan ja flamencon liikekieleen, koputuksiin sekä harjoitellaan erilaisia rytmejä. Vuoden aikana opeteltava koreografia on nimeltään tangos. Kurssi on tarkoitettu tanssijoille, jotka ovat tutustuneet flamencoon alkeiskurssilla tai ovat muuten rohkeita heittäytyjiä. Voit tulla mukaan myös, jos olet jo joskus tanssinut flamencoa ja nyt tekee mielesi palata takaisin kokeilemaan, miltä se kehossa ja mielessä tuntuikaan.
Laura Vilhonen romeras con bata de cola
Bata de cola hameen käyttö vaatii vahvaa vartalonhallintaa ja siihen tällä kurssilla paneudutaan. Vuoden ensimmäisinä viikkoina keskitytään kropanhallintaan ja bata de cola -tekniikkaan ja syksyn edetessä aloitetaan romeras-koreografia. Bata de colan käyttö ihastuttaa ja vihastuttaa, sillä välillä tuntuu, kuin se veisi enemmän tanssijaa, kuin tanssija sitä. Silti hameen käyttö lisää liikkeen linjakkuutta ja vaikuttaa lopulta myös vartaloa vahvistavasti.
Tarvitsetko bata de cola -hameen. Maija Lepistöllä on liike Sevillassa. Maijan bata de colat on tanssija suunnitellut tanssijoille. Bata de colan tilausaika on noin kuusi viikkoa. Lisätietoa www.fabricaflamenca.com ja täältä info@fabricaflamenca.com.
Laura Vilhonen deluxe – soleá huivilla
Deluxe-ryhmä jatkuu yleisenä keskitason ryhmänä, jossa liikemateriaalia työstetään rauhalliseen tahtiin, ja toistetaan opittua paljon. Ryhmän työskentely eroaa muillakin tavoin muista opetusryhmistä: tanssijat osallistuvat itse koreografiansa suunnitteluun aktiivisesti, ja pääpaino on tulkinnalla, ja niin, tietysti, eleganssilla! Koreografian tyylilajina on majesteetillinen soleá huivilla.
Laura Vilhonen jatkotaso – taranto
Tunnilla keskitytään kropan hallintaan ja liikkeen analyysiin. Rakennetaan vahvaa kehoa, tehdään runsaasti ylävartalo- ja käsitekniikan treenausta, harjoitellaan erityyppisiä piruetteja, hiotaan jalkatekniikkaa ja yhdistetään osa-alueet toisiinsa. Syvennytään musikaaliseeen työskentelyyn, sekä jalkatekniikkaan keskityvällä harjoittelulla että hakien eroja liikkeen dynamiikasta. Tehdään tarantos-koreografia. Kurssia suositellaan flamencon perusteet osaaville tanssijoille.
Laura Vilhonen ja Joonas Widenius erikoiskoulutusluokka tanssijoille
Kurssi tavoitteellisesti treenaaville tanssijoille. Kurssi keskittyy flamencon perustekniikkaan, jalkatekniikkaan, ylävartalon käyttöön, rytmeihin, mutta myös flamencomusiikin ymmärtämiseen, kuunteluun sekä sitä kautta oman musiikillisen työn kehittämiseen. Kauden aikana rakennetaan erilaisia jalkatreenisarjoja ja lyhyitä tanssikokonaisuuksia, opetellaan flamencon keskeisimmät termit ja musiikilliset osat, sekä kehitetään ymmärrystä oman treenin kehittämiseen ja tarkkailuun. Käymme myös palmas-soittamisen perusteet ja keskeiset musiikilliset yksityiskohdat.
Kurssi edellyttää jonkin verran myös itsenäistä työskentelyä. Tunnilla ei opetella yhtä kokonaista koreografiaa.
Irlantilainen tanssi
Irlantilainen tanssi on yleisnimi irlantilaiseen kansantanssiin pohjautuville tanssimuodoille, mutta sillä viitataan yleisesti erityisesti lajin Riverdance-shown tunnetuksi tekemän soolomuotoon (step dancing) sekä perinteisempiin ryhmätansseihin (ceili). Nykyisin irlantilainen tanssi on sekä kilpailu- että showlaji, joka tunnetaan erityisesti liikkumattomasta ylävartalosta ja lennokkaista hypyistä sekä rytmikkäistä kengillä tehtävistä koputuksista. Hyvän kehonhallinnan ja kunnon sekä musiikillisuuden kehittäminen ovatkin lajin harrastuksessa keskeisessä roolissa.
Tunnilla harjoittelemme perustekniikkaa, kertaamme ja hiomme jo opittuja Beginner-tansseja, sekä opettelemme loput pehmeillä tehtävät Beginner-tanssit. Kovilla kengillä opettelemme beginner hornpipen ja myöhemmin St.Patrick’s Day traditional setin. Kovilla kengillä harjoittelemme myös paljon perustekniikkaa.
Tunti sopii kaikille, jotka hallitsevat perusliikkeet, ja osaavat ainakin kaksi Beginner-tanssia – yleensä, kun lajista on kokemusta vähintään vuoden verran.
Tunti sopii useamman vuoden lajia harrastaneille eli vähintään intermediate -tasoisille tanssijoille, joilla on jo hyvä tuntemus lajista. Teemme monipuolisesti tekniikkaa ja sarjoja eri rytmilajeihin niin kovilla kuin pehmeillä. Askelista on mahdollista tarjota myös hieman helpompi ja vaikeampi versio, jotta kaikki saavat sopivasti haastetta.