Ihmiset

Vilma Kivinen

Vilma Kivinen on irlantilaisen tanssin opettaja ja aktiivinen tanssija niin esiintymisissä kuin kilpailuissa. Hän on opiskellut irlantilaista tanssia niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten tanssin opettajien opeissa vuodesta 2011 lähtien, tällä hetkellä tanssien ja opettaen Tereza Bernardován (TCRG) alaisuudessa. Vilma on suorittanut CLRG:n (lajin suurin kattojärjestö) tasokokeita vuosittain. Vilma opettaa irlantilaista lapsille ja aikuisille alkeistasolta lähtien. Irlantilaisen tanssin opettamisessa hän haluaa painottaa hyvää tekniikkaa, unohtamatta kuitenkaan sitä, että kaikilla on oikeus tanssiin ja tanssin ilon kokemiseen. Lasten tunneilla irlantilaista tanssia käydään läpi leikin erityismuotona, painottaen positiivisia onnistumisen kokemuksia ja kannustamista aina yrittää ja ylittää itsensä uudelleen.

Lisää tietoa Vilmasta

Vilman tunnit

Anna Palmio

Anna on suomalaisen flamencon uranuurtajia ja on tehnyt pitkä uran niin tanssijana, koreografina kuin tanssipedagoginakin. Flamencotanssin Anna aloitti jo 1980-luvulla ja vuosikymmenien aikana Anna on ehtinyt opettaa mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa sekä pitää kursseja eri puolilla Suomea. Tanssijana Annan polku on kulkenut perinteisen flamencon ja nykyflamencon sekä nykytanssin välimaastossa. Hänelle on myönnetty Nuoren taiteen Suomi -palkinto ja Pro Dance -palkinto. Viimeaikaisista töistä mainittakoon koreografin työ Carmen-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlilla 2022. Flamencon lisäksi Anna opettaa traditionaalista joogaa ja espanjan kieltä.

Opettajana Anna on yhdistelmä vaativuutta ja lempeyttä. Anna painottaa musiikin kuuntelemista ja rytmin tuntemista joka solullaan. Tunneilla pääsee alusta asti kokemaan tanssin iloa ja ilmaisemaan itseään. Anna on valmistunut Shakta Joogakoulun opettajankoulutuksesta ja on opettanut joogaa vuodesta 2018 lähtien.

 
 

Anne Riikola-Sarkkila

Anne Riikola-Sarkkila on opiskellut flamencoa Suomessa ja Espanjassa useiden eri flamencotaiteilijoiden johdolla yli 23 vuotta sekä opettanut flamencotanssia pääkaupunkiseudulla vuosituhannen vaihteesta lähtien. Anne tekee yhteistyötä useiden alan suomalaisten toimijoiden kanssa tanssijana, koreografina, palmerana ja tuottajana. Hänen uusin tuotantonsa Caras del Flamenco – flamencon monet kasvot tutkii flamencon moninaisuutta.
Anne tarjoaa tanssinopetus- ja esiintymispalveluja oman yrityksensä Vueltan kautta. Hän on koulutukseltaan erityisopettaja ja hänen intohimonaan on tutkia ja työstää erityisesti flamencotanssin pedagogiikkaa.
 
 

Laura Rintamäki

Helsinkiläinen flamencotanssija Laura Rintamäki aloitti flamenco- opetusuransa Helsingin Tanssiopistossa vuonna 2010. Tämän jälkeen Laura on opettanut flamencoryhmiä lapsista edistyneisiin paitsi Helsingissä, ympäri Suomea. Flamencotunneillaan Laura korostaa musikaalisuutta, ja flamencolle tyypillisen liikekielen ja vartalonhallinnan löytämisen tärkeyttä. Tuntien koreografinen työskentely keskittyy flamencomusiikin ja –tanssin rakenteiden ymmärtämiseen sekä ilmaisuvoiman löytymiseen. Opetusuransa ohessa Laura on esiintynyt tanssijana erilaisissa kokoonpanoissa, joista viimeisimpänä Aleksanterin teatterissa keväällä 2018 madridilaisen Compañia Alfonso Losan teoksessa Origen Errante. Laura ei pidä viikkotunteja kaudella 2024-2025.

Lisää tietoa Laurasta

Elina Robinson

Elina Robinson on flamencotanssija, koreografi ja pedagogi. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä Suomessa että Espanjassa alansa huippujen johdolla ja kouluttautuu säännöllisesti mm. Madridin Amor de Dios -akatemiassa. Hän opettaa flamencotanssia lapsille, nuorille, senioreille sekä aikuisille perustasosta edistyneisiin. Opetuksessaan Elina korostaa flamencotanssin tekniikan hallitsemisen lisäksi tanssin iloa sekä oman ilmaisun löytämistä. Lasten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan leikkien ja lorujen avulla. Robinson on toiminut koreografina mm. flamencoteoksissa “Imperfecto”, “Flamenco Visions” ja “El Fuerte”. Hän on myös kansainvälisen Imperfecto-kollektiivin perustaja. Ryhmä edustaa uudenlaista urbaania flamencotaidetta, joka yhdistelee eri taiteenlajeja sekä tekniikoita.

Lisää tietoa Elinasta

Elinan tunnit

Juho Suominen

Juho Suominen on sekä tanssija että muusikko. Hän on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta 2016 ja toimi tanssijana Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmässä parin vuoden ajan. Musiikki tuntuu silti omimmalta. ”Juhon päässä soi”, sanotaan, sillä Juho säveltää paljon. Hänen sävellysgenrensä on laaja, klassisesta musiikista progeen ja hänelle vahvimpaan musiikin lajiin, jazziin. Juho on Helsiingin Tanssikeskuksen hovisäveltäjä, äänisuunnittelija ja tekninen vastuuhenkilö.

Ota yhteyttä Juhoon

Arja Tervo

Arja Tervolla on takanaan täysi ammattitanssijan ura Suomen Kansallisbaletissa. Jo tanssijauransa aikana Arja aloitti baletinopetuksen, tuolloin eri tanssikouluissa ja ammattilaisille lähinnä tiiviskurssein. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista, Arja on jatkanut päätoimisesti baletinopetusta, toiminut Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina / koulutussuunnittelijana ja luonut mm. kaksi koko illan balettikoreografiaa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä (Lappenrannan kaupunginteatteri, Alminsali) sekä Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina (Lappeenrannan kaupunginteatteri). Baletinopetuksen lisäksi Arja on kouluttautunut pilatesohjaajaksi. Tanssin kentällä Arja on toiminut pitkään mm. valtakunnallisen Balettipedagogit ry:n puheenjohtajana, ollen luomassa valtakunnallista balettikilpailua sekä baletinopettajille järjestettäviä säännöllisiä koulutus- ja kurssitapahtumia.

Arja haastaa tanssijoita tutkimaan omaa työskentelyään ja toimimaan itse oman kehonsa ohjaajina. Opettajalta saatua informaatiota ja apua tarvitaan, mutta paras tulos saadaan, kun tanssija oppii tuntemaan potentiaalinsa ja kykenee siltä pohjalta tekemään työskentelyssään päätöksiä, jotka auttavat kehittymään.

Arjan treenitunnit ovat tempoltaan intensiivisiä ja laadultaan vaativia. Ilmapiiri on kuitenkin rento, positiivinen, kannustava ja tärkeintä on rohkea yrittäminen, sen kautta oppiminen. Arja ei pidä viikkotunteja kaudella 2024-2025, mutta järjestää workshoppeja.

Lisää tietoa Arjasta

Laura Vilhonen

Laura Vilhonen aloitti opettamisen 1994 ja on  toiminut opettajana mm. Flamenco Shopissa, Helsingin Tanssiopistolla, Helsingin Balettiakatemialla ja nyt runsaan kymmenen vuoden ajan opettaen tulevia ammattitanssijoita Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa. Laura on kouluttanut myös opettajia (alkeisopettajakoulutus) ja koreografeja (koreografiaworkshopit) sekä toiminut aikoinaan tanssijana monissa kokoonpanoissa ja tehnyt valtavan määrän koreografioita, tanssiteoksia ja oppilasnäytöksiä (mm. Brisa de esperanza, Poesia de un paso, Movimientos, Bipolar). Laura on opettamisen lisäksi aktiivisesti mukana tanssin opettamisen kehittämistyössä, Helsingin Kansainvälisen Balettikilpailun hallituksessa ja Pro Dance -yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.

Laura tanssijoita opettaessaan pyrkii ilmiöoppimisen kautta rakentamaan näkemyksen eri tanssilajien nivoutumisesta yhteen ja hyödyntämään niin musiikin tuomaa tukea kuin eri lajien vahvuuksia oman lajin teknisten ja ilmaisullisten osa-alueiden sisäistämiseen.

Lauran tunnit

Jessi Räty

 
Jessi Räty on valmistunut Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2017 ja tehnyt sen jälkeen uraa sekä Suomessa että ulkomailla. Jo Balettioppilaitoksessa ollessaan ja myös myöhemmin freelancerina Jessi on esiintynyt useissa Kansallisoopperan teoksissa sekä kuuluisien suomalaiskoreografien, kuten Tero Saarisen ja Tommi Kitin, teoksissa. Jessi on ollut myös vierailevana esiintyjänä gaaloissa ja tv-ohjelmissa, ja hänellä on jo vuosia opetuskokemusta: hän on opettanut balettia, luonut monia koreografiota ja toiminut Les Mills -sertifioituna ryhmäliikuntaohjaajana vuodesta 2019.
 

Camila Laine

Lasten ja nuorten tuntien opettajana syksyllä aloittaa Camila Laine. Camila on tanssinut flamencoa lapsesta saakka ja hän aloitti flamencon opettamisen jo 14-vuotiaana. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä suomalaisten että espanjalaisten opettajien johdolla (mm. Kirsi Kannas, Elina Robinson, Laura Rintamäki, Marja Rautakorpi, Alfonso Losa, Rafaela Carrasco, Gabriel Aragu). Camila suorittaa tällä hetkellä tanssipedagogiikan opintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintosuunnitelman mukaan ja syventää flamencon didaktiikkaosaamista Helsingin Tanssikeskuksen opettajakoulutuksessa. Erityisesti lasten ja nuorten flamencotanssin opettaminen on lähellä hänen sydäntään ja opintojen fokuksena.

Camilan tunnit

Marianna Stråhlmann

 
Marianna Stråhlmann on flamencotanssija, -opettaja ja -koreografi, joka on levittänyt flamencon ilosanomaa jo yli 30 vuotta. Marianna näki Carlos Sauran ohjaaman ”Carmen”-elokuvan 80-luvun lopussa ja ihastui flamencoon siltä seisomalta, lähti Madridiin opiskelemaan neljäksi vuodeksi ja on sen jälkeen opettanut ja esiintynyt aktiivisesti pääosin Suomessa ja Espanjassa, jossa Marianna myös kouluttautuu jatkuvasti kursseilla. Marianna omistaa flamencokoulu FiestaFlamencan ja hän on nyt viiden aktiivisen Espanja-vuoden jälkeen palannut taas Suomeen ja aloittaa nyt jälleen viikkotunnit Helsingissä (myös Porvoo ja online). Marianna on järjestänyt lukuisia flamencoesityksiä, -iltamia ja -klubeja ja perusti myös Mira que Mira-kuoron 2009. Marianna on myös opiskellut flamencolaulua jo yli 10 vuotta.
 
Marianna painottaa tunneillaan tanssin ilon löytämistä – jokainen voi tanssia, täytyy vain uskaltaa heittäytyä – oppiminen on hauskaa ja voidaan yhdessä nauttia matkasta.
 
 

Lyylia Koivuniemi

Lyylia Koivuniemi on Casualbutpron perustaja, osa-aikayrittäjä ja ammattitanssija. Hän toimii tanssijana Tanssiteatteri Erissä ja esiintyy lisäksi freelancerina kansainvälisesti. Lyylia on opiskellut Tanskan kuninkaallisessa balettikoulussa, Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa ja kahden yksityisvalmentajan opeissa ennen ryhtymistään ammattitanssijaksi. Kohta kymmenvuotisen freelance-uransa aikana Lyylia on saanut esiintyä monipuolisesti klassisissa teoksissa, kantaesityksissä, kiertueilla, musiikkivideoissa ja tv-sarjoissa niin koti- kuin ulkomailla. Lisäksi hän on toiminut jo vuosia balettiopettajana ja tottunut opettamaan kaikkea lasten satubaletista SM-tasoisiin voimistelijoihin ja ammattitanssijoihin.

Casualbutpro / Lyylian tunnit

Terhi Spackstein

 
Terhi on aloittanut Irish Dancen tanssimisen jo vuonna 1999, ja opiskellut lajia huippunimien johdolla niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin (mm.  Sean Kilkenny TCRG, Francis Ward TCRG). Hän on ollut näiden vuosien aikana useissa esiintyvissä kokoonpanoissa sekä mukana järjestämässä irlantilaisen tanssin produktioita, toimien niissä tanssijana, koreografina sekä taiteellisena johtajana. Lisäksi Terhillä on laaja kisakokemus, hän on saavuttanut mm. lukuisia kultamitaleja lajin PM- ja EM -kisoissa, sekä WIDA:n henkilökohtaisen yli 25 vuotiaiden Euroopan mestaruuden v.2008. Opettajana hän on toiminut vuodesta 2007 alkaen. Terhin tunneilla tekniikasta ei tingitä, mutta tärkeintä ovat silti lajin rytmisyys, lennokkuus ja ilo, joita hän välittää parhaansa mukaan myös oppilailleen.
 

Eliisa Nenonen

Eliisa Nenonen on valmistunut tanssinopettajaksi (AMK) joulukuussa 2023 Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä hän jatkaa opintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun maisteriohjelmassa. Opintojen ohessa Eliisa opettaa pääasiassa klassista balettia, showtanssia sekä karakteritanssia Helsingin Tanssiopistolla.  Ennen tanssinopettajan koulutustaan Eliisa on käynyt Balettioppilaitoksen ammatillisen koulutuksen. Jatko-opintojen jälkeen hän on tanssinut solistitanssijana Opera Comica Pentru Copii:ssa Bukarestissa, Romaniassa, sekä työskennellyt Tero Saarinen Companyssa ja Kuopion kaupunginteatterissa.

Casualbutpro / Eliisan tunnit

Silvia Verges

 

Valmistuttuaan balettiopinnoista Institut del Teatresta (Barcelona), Silvia työskenteli tanssijana Ballet de Euskadissa, Meksikon kansallisoopperassa ja Mannheimin kansallisteatterissa Saksassa. Sen jälkeen hän opiskeli Iso-Britanniassa Lontoon nykytanssikoulussa ja suoritti koreografian maisterintutkinnon. Helsingissä Silvia on opettanut eri tanssioppilaitoksissa sekä harrastajia että ammattilaisia, ja toiminut tanssijana ja koreografina erilaisissa projekteissa. Silvia perusti Inkorpora Dance Projectin vuonna 2013.

Baletin lisäksi Silvia on harjoitellut intensiivisesti somaattisia tekniikoita, kuten pilatesta ja feldenkraisia, sekä kansan- ja sosiaalisia tansseja, kuten boleraa, klassista espanjalaista, brasilialaista paritanssia ja swing-tyylejä. Silvia opiskeli musiikin teoriaa Conservatorio de Musica del Liceussa Barcelonassa.