Vilma Kivinen
Vilma Kivinen on irlantilaisen tanssin opettaja ja aktiivinen tanssija niin esiintymisissä kuin kilpailuissa. Hän on opiskellut irlantilaista tanssia niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten tanssin opettajien opeissa vuodesta 2011 lähtien, tällä hetkellä tanssien ja opettaen Tereza Bernardován (TCRG) alaisuudessa. Vilma on suorittanut CLRG:n (lajin suurin kattojärjestö) tasokokeita vuosittain. Vilma opettaa irlantilaista lapsille ja aikuisille alkeistasolta lähtien. Irlantilaisen tanssin opettamisessa hän haluaa painottaa hyvää tekniikkaa, unohtamatta kuitenkaan sitä, että kaikilla on oikeus tanssiin ja tanssin ilon kokemiseen. Lasten tunneilla irlantilaista tanssia käydään läpi leikin erityismuotona, painottaen positiivisia onnistumisen kokemuksia ja kannustamista aina yrittää ja ylittää itsensä uudelleen.
Vilma ei pidä tunteja syksyllä 2024, vaan hänen sijaisenaan toimii Laura Ahonen. Vilma jatkaa opetusta taas tammikuussa 2025.
Anna Palmio
Anna on suomalaisen flamencon uranuurtajia ja on tehnyt pitkä uran niin tanssijana, koreografina kuin tanssipedagoginakin. Flamencotanssin Anna aloitti jo 1980-luvulla ja vuosikymmenien aikana Anna on ehtinyt opettaa mm. Helsingin Tanssiopistossa ja Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa sekä pitää kursseja eri puolilla Suomea. Tanssijana Annan polku on kulkenut perinteisen flamencon ja nykyflamencon sekä nykytanssin välimaastossa. Hänelle on myönnetty Nuoren taiteen Suomi -palkinto ja Pro Dance -palkinto. Viimeaikaisista töistä mainittakoon koreografin työ Carmen-oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlilla 2022. Flamencon lisäksi Anna opettaa traditionaalista joogaa ja espanjan kieltä.
Opettajana Anna on yhdistelmä vaativuutta ja lempeyttä. Anna painottaa musiikin kuuntelemista ja rytmin tuntemista joka solullaan. Tunneilla pääsee alusta asti kokemaan tanssin iloa ja ilmaisemaan itseään. Anna on valmistunut Shakta Joogakoulun opettajankoulutuksesta ja on opettanut joogaa vuodesta 2018 lähtien.
Anne Riikola-Sarkkila
Laura Rintamäki
Helsinkiläinen flamencotanssija Laura Rintamäki aloitti flamenco- opetusuransa Helsingin Tanssiopistossa vuonna 2010. Tämän jälkeen Laura on opettanut flamencoryhmiä lapsista edistyneisiin paitsi Helsingissä, ympäri Suomea. Flamencotunneillaan Laura korostaa musikaalisuutta, ja flamencolle tyypillisen liikekielen ja vartalonhallinnan löytämisen tärkeyttä. Tuntien koreografinen työskentely keskittyy flamencomusiikin ja –tanssin rakenteiden ymmärtämiseen sekä ilmaisuvoiman löytymiseen. Opetusuransa ohessa Laura on esiintynyt tanssijana erilaisissa kokoonpanoissa, joista viimeisimpänä Aleksanterin teatterissa keväällä 2018 madridilaisen Compañia Alfonso Losan teoksessa Origen Errante. Laura ei pidä viikkotunteja kaudella 2024-2025.
Elina Robinson
Elina Robinson on flamencotanssija, koreografi ja pedagogi. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä Suomessa että Espanjassa alansa huippujen johdolla ja kouluttautuu säännöllisesti mm. Madridin Amor de Dios -akatemiassa. Hän opettaa flamencotanssia lapsille, nuorille, senioreille sekä aikuisille perustasosta edistyneisiin. Opetuksessaan Elina korostaa flamencotanssin tekniikan hallitsemisen lisäksi tanssin iloa sekä oman ilmaisun löytämistä. Lasten tanssitunneilla flamencotanssia opetellaan leikkien ja lorujen avulla. Robinson on toiminut koreografina mm. flamencoteoksissa “Imperfecto”, “Flamenco Visions” ja “El Fuerte”. Hän on myös kansainvälisen Imperfecto-kollektiivin perustaja. Ryhmä edustaa uudenlaista urbaania flamencotaidetta, joka yhdistelee eri taiteenlajeja sekä tekniikoita.
Juho Suominen
Juho Suominen on sekä tanssija että muusikko. Hän on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta 2016 ja toimi tanssijana Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmässä parin vuoden ajan. Musiikki tuntuu silti omimmalta. ”Juhon päässä soi”, sanotaan, sillä Juho säveltää paljon. Hänen sävellysgenrensä on laaja, klassisesta musiikista progeen ja hänelle vahvimpaan musiikin lajiin, jazziin. Juho on Helsiingin Tanssikeskuksen hovisäveltäjä, äänisuunnittelija ja tekninen vastuuhenkilö.
Arja Tervo
Arja Tervolla on takanaan täysi ammattitanssijan ura Suomen Kansallisbaletissa. Jo tanssijauransa aikana Arja aloitti baletinopetuksen, tuolloin eri tanssikouluissa ja ammattilaisille lähinnä tiiviskurssein. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista, Arja on jatkanut päätoimisesti baletinopetusta, toiminut Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina / koulutussuunnittelijana ja luonut mm. kaksi koko illan balettikoreografiaa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä (Lappenrannan kaupunginteatteri, Alminsali) sekä Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina (Lappeenrannan kaupunginteatteri). Baletinopetuksen lisäksi Arja on kouluttautunut pilatesohjaajaksi. Tanssin kentällä Arja on toiminut pitkään mm. valtakunnallisen Balettipedagogit ry:n puheenjohtajana, ollen luomassa valtakunnallista balettikilpailua sekä baletinopettajille järjestettäviä säännöllisiä koulutus- ja kurssitapahtumia.
Arja haastaa tanssijoita tutkimaan omaa työskentelyään ja toimimaan itse oman kehonsa ohjaajina. Opettajalta saatua informaatiota ja apua tarvitaan, mutta paras tulos saadaan, kun tanssija oppii tuntemaan potentiaalinsa ja kykenee siltä pohjalta tekemään työskentelyssään päätöksiä, jotka auttavat kehittymään.
Arjan treenitunnit ovat tempoltaan intensiivisiä ja laadultaan vaativia. Ilmapiiri on kuitenkin rento, positiivinen, kannustava ja tärkeintä on rohkea yrittäminen, sen kautta oppiminen. Arja ei pidä viikkotunteja kaudella 2024-2025, mutta järjestää workshoppeja.
Laura Vilhonen
Laura Vilhonen aloitti opettamisen 1994 ja on toiminut opettajana mm. Flamenco Shopissa, Helsingin Tanssiopistolla, Helsingin Balettiakatemialla ja nyt runsaan kymmenen vuoden ajan opettaen tulevia ammattitanssijoita Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa. Laura on kouluttanut myös opettajia (alkeisopettajakoulutus) ja koreografeja (koreografiaworkshopit) sekä toiminut aikoinaan tanssijana monissa kokoonpanoissa ja tehnyt valtavan määrän koreografioita, tanssiteoksia ja oppilasnäytöksiä (mm. Brisa de esperanza, Poesia de un paso, Movimientos, Bipolar). Laura on opettamisen lisäksi aktiivisesti mukana tanssin opettamisen kehittämistyössä, Helsingin Kansainvälisen Balettikilpailun hallituksessa ja Pro Dance -yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.
Laura tanssijoita opettaessaan pyrkii ilmiöoppimisen kautta rakentamaan näkemyksen eri tanssilajien nivoutumisesta yhteen ja hyödyntämään niin musiikin tuomaa tukea kuin eri lajien vahvuuksia oman lajin teknisten ja ilmaisullisten osa-alueiden sisäistämiseen.
Jessi Räty
Camila Laine
Lasten ja nuorten tuntien opettajana syksyllä aloittaa Camila Laine. Camila on tanssinut flamencoa lapsesta saakka ja hän aloitti flamencon opettamisen jo 14-vuotiaana. Hän on opiskellut flamencotanssia sekä suomalaisten että espanjalaisten opettajien johdolla (mm. Kirsi Kannas, Elina Robinson, Laura Rintamäki, Marja Rautakorpi, Alfonso Losa, Rafaela Carrasco, Gabriel Aragu). Camila suorittaa tällä hetkellä tanssipedagogiikan opintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintosuunnitelman mukaan ja syventää flamencon didaktiikkaosaamista Helsingin Tanssikeskuksen opettajakoulutuksessa. Erityisesti lasten ja nuorten flamencotanssin opettaminen on lähellä hänen sydäntään ja opintojen fokuksena.
Marianna Stråhlmann
Lyylia Koivuniemi
Lyylia Koivuniemi on Casualbutpron perustaja, osa-aikayrittäjä ja ammattitanssija. Hän toimii tanssijana Tanssiteatteri Erissä ja esiintyy lisäksi freelancerina kansainvälisesti. Lyylia on opiskellut Tanskan kuninkaallisessa balettikoulussa, Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa ja kahden yksityisvalmentajan opeissa ennen ryhtymistään ammattitanssijaksi. Kohta kymmenvuotisen freelance-uransa aikana Lyylia on saanut esiintyä monipuolisesti klassisissa teoksissa, kantaesityksissä, kiertueilla, musiikkivideoissa ja tv-sarjoissa niin koti- kuin ulkomailla. Lisäksi hän on toiminut jo vuosia balettiopettajana ja tottunut opettamaan kaikkea lasten satubaletista SM-tasoisiin voimistelijoihin ja ammattitanssijoihin.
Silvia Verges
Valmistuttuaan balettiopinnoista Institut del Teatresta (Barcelona), Silvia työskenteli tanssijana Ballet de Euskadissa, Meksikon kansallisoopperassa ja Mannheimin kansallisteatterissa Saksassa. Sen jälkeen hän opiskeli Iso-Britanniassa Lontoon nykytanssikoulussa ja suoritti koreografian maisterintutkinnon. Helsingissä Silvia on opettanut eri tanssioppilaitoksissa sekä harrastajia että ammattilaisia, ja toiminut tanssijana ja koreografina erilaisissa projekteissa. Silvia perusti Inkorpora Dance Projectin vuonna 2013.
Baletin lisäksi Silvia on harjoitellut intensiivisesti somaattisia tekniikoita, kuten pilatesta ja feldenkraisia, sekä kansan- ja sosiaalisia tansseja, kuten boleraa, klassista espanjalaista, brasilialaista paritanssia ja swing-tyylejä. Silvia opiskeli musiikin teoriaa Conservatorio de Musica del Liceussa Barcelonassa.
Eliisa Nenonen
Eliisa Nenonen on valmistunut tanssinopettajaksi (AMK) joulukuussa 2023 Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä hän jatkaa opintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun maisteriohjelmassa. Opintojen ohessa Eliisa opettaa pääasiassa klassista balettia, showtanssia sekä karakteritanssia Helsingin Tanssiopistolla. Ennen tanssinopettajan koulutustaan Eliisa on käynyt Balettioppilaitoksen ammatillisen koulutuksen. Jatko-opintojen jälkeen hän on tanssinut solistitanssijana Opera Comica Pentru Copii:ssa Bukarestissa, Romaniassa, sekä työskennellyt Tero Saarinen Companyssa ja Kuopion kaupunginteatterissa.
Terhi Spackstein
Anu Sistonen
Anu Sistonen teki tanssijanuransa Suomen Kansallisbaletissa solistitanssijana tanssien monia päärooleja tunnetuissa klassisissa baleteissa, kuten Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, La Bayadére sekä Romeo ja Julia. Anu on työskennellyt tanssijana myös Stuttgart Balletissa (Saksa) ja Cullberg-baletissa (Ruotsi). Tanssijauransa aikana Anu on työskennellyt useiden tunnettujen koreografien, kuten Mats Ekin, William Forsythen, Jiri Kylianin, John Neumeierin ja Ohad Naharinin kanssa ja tehnyt läheistä yhteistyötä koreografi Tero Saarisen kanssa. Vuosina 2000-2017 Anu asui Luxemburgissa ja työskenteli vierailevana opettajana mm. Suomen Kansallisbaletissa, Ballet de Marseillessa ja Ballet de Lorrainessa. Samoihin aikoihin hän toimi koreografina ja tuotti yhteensä noin 15 tanssiteosta. Hänen teoksensa kolmelle tanssijalle ”Against the flow” palkittiin Grenoblen koreografiakilpailussa vuonna 2013. Palattuaan Suomeen vuonna 2017 Anu työskenteli 2 vuotta Suomen Kansallisbaletin balettimestarina ja siirtyi sen jälkeen Englannin Kansallisbalettiin samaan tehtävään.
Tällä hetkellä Anu asuu Helsingissä ja työskentelee freelance-opettajana ja koreografina. Anu pitää baletin avointa aamutuntia Helsingin Tanssikeskuksella kaudella 2024-2025.